x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Nunta magică a prinţului bucătar

Nunta magică a prinţului bucătar

de Magda Cristina Ursache    |    15 Noi 2009   •   00:00
Nunta magică a prinţului bucătar
Sursa foto: Luke MacGregor/REUTERS

Jamie s-a îndrăgostit de Jools la 16 ani, moment în care ea nu l-a prea băgat în seamă, considerându-l, zice el, "un prostănac". Asta nu l-a făcut să nu mai viseze la ziua în care ea o să-i fie mireasă. După puţină vreme, însă, au devenit un cuplu, dar nunta avea să aibă loc abia după 7 ani. Cum Jamie şi Jools au refuzat filmarea evenimentului, fanii lui au aflat destul de târziu cum a fost nunta prinţului bucătar.



Pentru Jamie Oliver, familia a fost dintotdeauna pe primul plan. Şi, deşi îşi iubeşte meseria şi tot ce realizează, nimic nu îl bucură mai mult decât să se întoarcă acasă după o săptămână de lucru şi să stea la masă cu soţia şi fiicele lui. Visul lui iniţial nu a fost acela de a fi un bucătar celebru şi de a încerca să schimbe lumea, ci acela de a se căsători cu iubita lui de la 16 ani, Jools.

"Abia aştept să o văd mergând către altar"
Acest vis s-a împlinit în anul 2000. Jamie a cerut-o în căsătorie în ajunul zilei dintre milenii, nunta a fost planificată pentru 24 iunie 2000, iar tânărul milionar era hotărât să-i ofere miresei lui cea mai frumoasă zi din viaţa ei. "Jamie ştie că nu se va căsători decât o dată, aşa că a fost foarte hotărât să organizeze o nuntă impecabilă", a spus un prieten care a participat la ceremonie. Însă pregătirile pentru nunta din Essex n-au mers prea bine, chiar înainte de-a începe, pentru că mama lui Jamie a rezervat o altă biserică decât trebuia, la o dată greşită! Cuplul a râs de această gafă, iar mama lui Jamie a fost cu adevărat jenată. Din fericire însă, biserica potrivită era încă disponibilă şi a fost repede rezervată şi mult aşteptata căsătorie putea să aibă loc. Şi spun "mult aşteptată", deoarece aceasta nu fusese prima cerere în căsătorie adresată de Jamie lui Jools de-a lungul relaţiei lor de 7 ani de până atunci. În urmă cu vreo trei ani, el lansase întrebarea pe vremea când ea lucra la un restaurant. Ea a acceptat imediat, însă cuplul era atât de lipsit de mijloace, încât amândoi au ştiut că trebuie să mai aştepte. Jamie spunea că dorea de ani de zile să se însoare cu Jools: "Abia aştept să o văd mergând către altar în rochie albă şi cu văl de mireasă".

"Am hotărât să fiu spontan"
Înainte de nuntă Jamie declara plin de entuziasm: "Va fi o noapte de pomină. Ne vom căsători în satul Rickling, iar de acolo ne vom întoarce acasă, unde vom monta afară un cort mare, sub care vom mânca pe săturate şi vom dansa toată noaptea. De ani de zile vreau să mă însor cu Jools. Este cea mai sexy şi mai interesantă femeie pe care o cunosc, iar singurul motiv pentru care nu am făcut acest pas până acum este pentru că nu ne-am permis financiar". Dar acum nu mai exista această problemă, doar Jamie devenise un tânăr de succes! El a insistat să acopere singur toate cheltuielile nunţii, în valoare de 50.000 de lire sterline. Pentru Jamie, acesta era un dar din partea lui însuşi şi a lui Jools pentru ambele familii. Era atât de recunoscător pentru felul în care l-au crescut părinţii, încât a dorit să le facă un cadou special. El şi Jools au organizat întregul eveniment. Jamie hotărâse să pregătească singur tortul de nuntă, dar, în ceea ce priveşte meniul, nu era sigur. Mai erau doar câteva luni până la eveniment, iar meniul nu era încă finalizat. Jamie s-a gândit: "Probabil că vom avea antipasti cu adevărat fabuloase. Ştiu că probabil mă voi trezi la 5 sau 6 şi voi face pâine pentru 150 de persoane. Felul principal va consta în peşte fript. M-am hotărât să fiu spontan şi i-am spus tatălui meu că, în ceea ce priveşte mâncarea, voi merge la piaţă cu o zi înainte să văd ceea ce este cu adevărat prospăt". În ceea ce priveşte lista de invitaţi, Jamie a recunoscut că a exclus toate persoanele pe care nu le mai văzuse de 5 ani de zile sau mai mult. În mare parte, prietenii mirilor au fost cei care au întreţinut atmosfera, acompaniaţi de rude.

Ziua cea mare
Jools a ajuns cu o întârziere de 15 minute de la casa ei, într-un Cadillac din 1951, urmată de domnişoarele de onoare - surorile ei, Lisa şi Nathalie, împreună cu prietena ei cea mai bună, Nicola - într-un Buik Roadmaster din 1955, maşinile fiind special închiriate pentru acea zi.

Jamie şi-a aşteptat soţia plin de nerăbdare şi a mărturisit prietenilor prezenţi: "Este mai stresant decât să găteşti pentru Tony Blair". Cavalerul de onoare a fost cel mai bun prieten a lui Jamie şi în acelaşi timp colegul său bucătar, Ben O'Donoghue. În timpul ceremoniei, Jamie şi-a surprins mireasa cu un imitator a lui Elvis Presley, care a cântat "I Can't Help Falling in Love with You". Totul a fost magic.

"Nu vrem să ne vindem nunta"

Telespectatorii emisiunii "The Naked Chef" au avut ocazia să-l vadă pe Jamie preparând o masă împreună cu socrii săi, în timp ce planificau nunta cea mare. Însă el a interzis cu fermitate filmarea nunţii sale. "Acest serial de televiziune arată într-adevar unele lucruri personale. Însă trebuie să tragem linie într-un anumit punct." Jamie a fost uluit de numărul ofertelor primite de la diverse publicaţii care doreau exclusivitatea filmării acelei zile fericite. "Ni s-au oferit o grămadă de bani, a spus el. În jur de 250.000 de lire sterline. E o sumă imensă, chiar obscenă, şi  că ne simţim ispitiţi să acceptăm. Însă vom spune «Nu» din motive morale, pentru că a accepta ar fi un gest de prost gust." De fapt, Jamie ar fi putut câştiga mult mai mult, însă, o dată ce s-a hotărât, nu urma să se răzgândească pentru nimic în lume.

×
Subiecte în articol: secretele bucătăriei lui jamie