x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Avocatul familiei Cozma: "Gata cu minciunile!"

Avocatul familiei Cozma: "Gata cu minciunile!"

16 Feb 2010   •   00:00

Helmeczy Lászlo, avocatul familiei Cozma, este convins că handbalistul român a fost atacat prin surprindere şi susţine că circumstanţeleproducerii crimei conduc la ideea unui asasinat.

"Mi-a ajuns să tot ascult poveştile ţesute în jurul "cazului Cozma". Declaraţia lui Raffael Sandor, cum că el ar fi intervenit în altercaţie ca să îl ajute pe Marian Cozma este de-a dreptul incredibilă. Este inadmisibil că aceşti criminali au posibilitatea de a livra astfel de minciuni. Toţi mint când spun că sunt nevinovaţi. Dacă mai ascultăm multe declaraţii ale acestor criminali şi ale apropiaţilor lor, opinia publică din Ungaria şi România îşi va pune întrebarea, dacă nu cumva Marian Cozma s-a sinucis?

Singurul moment de linişte din povestea asta va fi finalul acestui caz, cînd organele abilitate vor da pedeapsa cuvenită acestor criminali. Nu se poate ca un grup de 15-20 de persoane, format din sportivi de anvergură internaţională, o comuniune între români, sârbi, croaţi şi maghiari, să petreacă în linişte cu ocazia zilei de naştere al copilului unui coleg de-al lor, şi aşa dintr-o dată, fără un motiv anume, unul dintre ei să fie ucis. Păi ei să se ia la bătaie cu Marian Cozma? Ei sunt nişte pitici laşi pe lîngă handbalistul român. Eu merg în continuare pe varianta asasinatului şi a faptului că l-au atacat prin surprindere.

Cuţitul a pătruns aproape 10 centimetri în corpul lui Cozma, o lovitură de cuţit mult prea apropiată de corp pentru o crimă accidentală. Marian Cozma era un băiat cu un reflex incredibil şi nimeni nu ar fi fost capabil să îl înjunghie într-o luptă faţă în faţă. Cum adică nu se ştie cine a dat cu cuţitul? În afara de ei nu era nimeni acolo, implicat în altercaţie. Sînt absolut convins că la proces, anchetatorii vor prezenta probe puternice pentru condamnarea celor vinovaţi. Dacă rudele criminalilor lansează astfel de ipoteze, cum că poliţia falsifică înregistrările video şi fabrică dovezi atunci să depună o plângere, astfel se va dovedi că nu au dreptate, iar ei vor fi anchetaţi pentru calomnie si vor ajunge în puşcărie, acolo unde le e locul. Noi vom cere pedeapsa maximă posibilă pentru toţi cei vinovaţi în acest caz", a declarat Helmeczy. 

articol preluat de pe gsp.ro

×
Subiecte în articol: special