x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Axa PD-L – FBI

Axa PD-L – FBI

de Andrei Badin    |    29 Iun 2009   •   00:00
Axa PD-L – FBI
Sursa foto: Grigore Popescu/Agerpres

Deputatul PD-L, Mircea Lubanovici, ales în Colegiul SUA-Canada are noi pro­bleme. După ce a fost susţinut pentru alegerea în Parlamentul României de un român acuzat de FBI, acum un nou scandal iese la iveală. Partenerul său de afaceri, Beniamin Lucescu, este acuzat tot de FBI de escrocherie şi fals.



Împreună cu Lucescu, Lubanovici are un ziar, Romanian Times, care apare la Portland (Oregon), dar şi o aso­ciaţie, Romanian American Society, unde deputatul este preşedinte, dar sunt implicaţi şi în afaceri cu produse textile. Lucescu a mai avut probleme cu autorităţile americane de mai multe ori în ultimii ani.

Consilier Ştiinţe Politice şi Istoria Comunismului al ziarului Roman Times  este prof. dr. Vladimir Tismăneanu, auto­rul Raportului în baza căruia preşedintele Traian Băsescu a condamnat comunismul. Tismăneanu este de altfel şi membru al Institutului de Studii Populare al PD-L.


TĂTICUL ÎMPRUMUTURILOR
Jurnalistul american de origine româ­nă, Dan Leontescu, editor al ziarului Ro­ma­nian Echo din Portland, ne-a spus că Benjamin "Beny" Lucescu, "tăticul" îm­pru­muturilor pentru case în comunitatea româno-americană din Oregon, a fost "săl­tat" zilele acestea în cadrul unei an­che­te derulate de FBI pe parcursul ultimi­lor 5 ani.

Benjamin Lucian Lucescu din Portland, multimilionar în dolari, este - alături de Joel D. Surprenant şi Michael Duc Han - învinuit oficial de către autorităţile federale americane pentru fraudă şi alte nereguli în procesarea actelor la solicitarea împrumuturilor bancare. Un juriu federal îl acuză pe Beny Lucescu de fals şi escrocherie.


ANCHETA A ÎNCEPUT ÎN 2004
Ancheta FBI s-a derulat în intervalul 2004-2007, la compania de mortgage infiinţată de Beny Lucescu - American Capital Mortgage Corp., ce activa în Gresham, apoi în Portland. "Cazul de la Portland OR devine astfel un "cap de pod" în lupta pentru eliminarea mafiei împrumuturilor bancare, după ce astfel de cazuri numite "toxic mortgages" au devastat economia din mai multe state americane, pe parcursul ultimilor ani. Nu puţine sunt vocile care spun că astfel de împrumuturi defectuoase au stat la baza declanşării crizei economice pe piaţa financiară de capital din SUA, şi, mai apoi, la nivel interna­ţio­nal", ne spune jurnalistul Dan Leontescu.


PUŞCĂRIE ŞI CONFISCAREA AVERII
Dan Leontescu ne precizează că dacă Lucescu şi complicii lui vor fi găsiţi vinovaţi, judecătorii ar putea ordona ani buni de puşcărie, cât şi amenzi uriaşe, putân­du-se merge până la confiscarea averilor. Beny Lucescu deţine proprietăţi imobi­liare în Portland, estimate la câteva mili­oane de dolari. Pe parcursul anchetei, în anii trecuţi, conturile companiei sale au fost blocate. Beny Lucescu a emigrat acum 15 ani în Statele Unite ale Americii. Sprijinit de Neculai "Nicky" Pop şi fraţii de la Biserica penticostală, a infiinţat compania de mortgage, care, ani de-a rândul a furnizat împrumuturi pentru românii din comunitatea locală, dar nu numai.


LOBBY PENTRU UN TRAFICANT
Jurnalul Naţional a dezvăluit şi alte legături primejdioase ale deputatului PD-L, Mircea Lubanovici. Este vorba de Iosif Caza, care a fost acuzat şi este judecat pentru trafic cu persoane din Ro­mânia.

Anul acesta, cu câteva zile înainte de începerea procesului lui Caza, Lubanovici l-a vizitat la Sacramento şi i-a mulţumit public pentru sprijinul acordat în alegeri. Caza i-a acordat lui Lubanovici sprijin pentru alegerea ca deputat printr-o organizaţie pe care o conduce şi al cărei consilier este Adrian Tarău, un personaj implicat în numeroase afaceri în România în urma cărora a fugit în Statele Unite ale Americii.

Mircea Lubanovici, ales deputat pentru colegiul America de Nord şi Australia, este puternic contestat în emigraţia românească. Jurnalistul Dan Leontescu sugerează că alegerea acestuia ar fi avut loc prin fraudă electorală. "Un subiect de anchetă penală, care ar trebui să facă obiectul unei anchete din partea autorităţilor de la Bucureşti. Secţia de votare de la Portland a fost organizată chiar de Lubanovici, la amicul şi prie­tenul lui, fratele Cornel Onufrei, în chiar sediul său de agent de asigurări.

×
Subiecte în articol: special lucescu portland beny lucescu