x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Cazul Larisa – apare o mărturie zguduitoare

Cazul Larisa – apare o mărturie zguduitoare

24 Feb 2010   •   00:00

Stimată redacţie,
Vă trimit şi eu câteva rânduri, ce pot fi de interes cu privire la cazul trist al Larisei Kovacevic.
În calitate de prietenă a Ludmilei Shumilov, am primit un telefon de la ea în noaptea de 2-3 sept 2009, era disperată şi mă ruga să merg la Spitalul Municipal unde fiica ei, Larisa, fusese adusă în urma unei căderi suspecte de la etajul 4 al unui bloc din Militari. M-am dus imediat împreună cu soţul meu şi am venit şi a doua zi dimineaţa şi am stat pe culoar până a venit mama Larisei de la Londra, cu mici pauze când am fost acasă să mănânc sau să mă schimb.

Aşa că pot spune că am fost martor la tot ce s-a întâmplat după ce biata fată a fost adusă de SMURD la Spitalul Municipal. M-a revoltat  de la bun început atitudinea poliţiei, care evident era suspectă, încercau să ascundă ceva, se vedea clar. Poliţistul care a venit în cursul dimineţii de 3 sept., transpirat şi agitat, a dat buzna în secţia de reanimare, chipurile că e foarte important să îi ia o declaraţie Larisei, ea care era inconştientă şi delira, nu ştia ce spune, avea faţa umflată, ochiul învineţit. Apoi am văzut cum poliţistul l-a presat şi intimidat pe fratele Larisei, Andrei, care era şi el în stare de şoc şi tremura, să semneze ca martor la declaraţie, cred că nici el nu ştie de ce a făcut-o, eu am vrut să intervenim dar am fost pusă la punct, că nu sunt rudă a victimei. Poliţistul a răspândit în gura mare zvonuri că Larisa e dependentă de droguri şi are dosar la poliţie, ceea ce a creeat o atmosferă negativă printre personalul medical, şi aşa indiferent şi cinic. Bineînţeles că testele de sânge au infirmat acuzaţiile mârşave ale poliţistului, dar vreau să subliniez că de la bun început poliţia s-a comportat incorect. De ce nu au chemat medicul legist, deşi medicii de la spital ziceau toţi că Larisa e "pacient medico-legal"?

Atât eu cât şi mama ei am intrat la ea şi am dezvelit-o şi am văzut că sub ambele brate, în zona axilei şi în jur avea vânătăi şi ne-am întrebat de unde erau acestea? Dacă ea s-ar fi aruncat singură, aşa cum susţinea poliţia, fără să aibă nici o bază? De ce poliţia nu a făcut măsurători la locul căderii, de ce nu a venit un medic legist să fotografieze faţa umflată a Larisei, vânătăile de după urechi de pe cap, cele de sub braţe? Oare acestea nu ar fi condus la suspiciunea unei agresiuni?

Am auzit de la Ludmila, şi de la fostul soţ al dumneaei, că procurorul susţine că nu sunt destule dovezi în acest caz pentru a-l pune sub acuzare pe ticălosul care a distrus viaţa unei fete tinere. Dar cine a distrus cu bună ştiinţă aceste dovezi? Cine le-a ignorat în mod deliberat şi a făcut atmosfera proastă la spital ca să distragă atenţia tuturor?
Ce fel de ipoteză este aceasta cu sinuciderea? Această fată nu era bolnavă psihic, nu suferea de depresie, avea un viitor luminos în faţă, avea bilet de avion pe care eu i l-am dat cu mâna mea pentru sâmbătă, peste 3 zile de la accident. Eu i-am făcut programare la cosmetică în ziua accidentului şi am văzut-o,chiar am  vorbit personal cu ea după, era fericită şi veselă. Cine poate crede că ea a vrut să se sinucidă? Din senin? Şi din casa unui om pe care de abia îl cunoştea?

El zice că a lăsat-o pe ea singură în casă, aşa am auzit că suna ultima lui variantă de declaraţie. De ce ar fi lăsat singură în casă o persoană necunoscută? Prima lui variantă la poliţie, în noaptea tentativei de crimă, a fost că el a vrut să o violeze şi că ea s-ar fi aruncat pe geam de speriată ce a fost. Nici aceasta nu o cred, pentru că Larisa, deşi e o fată micuţă şi subţire, e foarte energică şi sunt sigură că s-ar fi luptat, deşi el era un haidamac de peste 100 kg după cum l-au descris poliţistii. Dar şi această declaraţie a lui a fost ulterior modificată. Cine l-a sfătuit? Mi se pare cusut cu aţă albă şi strigător la cer tot ce se întâmplă în acest caz.

Eu sunt martoră că au fost nişte leziuni suspecte pe corpul bietei fete pe care le-am şi semnalat cadrelor medicale. Pot declara acest lucru în faţa procurorului, poliţiei, instanţei.

Am şi eu o fată şi nu îmi doresc ca un om ca cel care a distrus-o pe Larisa să scape fără să fie tras la răspundere pentru fapta lui oribilă.

Dacă dumneavoastră puteţi trage un semnal de alarmă în acest caz revoltător, vor beneficia mai mulţi cetăţeni de o atitudine fermă împotriva poliţiei corupte şi a unor autorităţi indiferente.
Violeta R.

Citiţi şi: Bătută, violată, aruncată de la etaj

×