x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special De la dragoni la noii iluminati

De la dragoni la noii iluminati

de Anca Aldea    |    11 Oct 2004   •   00:00

Oamenii au fost intotdeauna atrasi de dimensiunea secreta, oculta si ocultista a lucrurilor. Asa au aparut societatile asa-zis secrete, care si-au creat, fiecare in parte, adevarate mituri de initiere.



Aparitia Fratiei Sarpelui, prima societate secreta cunoscuta de istorici, cu un ritual initiatic neobisnuit, i-a facut pe unii sa-i asocieze numele de Lucifer sau Satana. Este adevarat ca Fratia Sarpelului, denumita si Fratia Dragonului, este devotata pazirii cu strasnicie a "secretului timpurilor" si recunoasterii lui Lucifer ca fiind unicul Dumnezeu. In plan simbolic, sarpele/dragonul reprezinta cunoasterea lipsita de suflet. Cea mai eficienta arma a unei societati secrete - de orice fel ar fi ea si in orice perioada ar exista - consta in ritualul si in miturile create in jurul initierii.

O alta caracteristica a societatilor secrete consta in dimensiunea antisociala a acestora. Asa cum este cazul partidului nazist din SUA sau a Ku Klux Klan-ului, ambele existand in secolul al XXI-lea la fel de pregnant ca in secolul al XX-lea. Acestea sunt doar cateva exemple.

CAVALERII MODERNI. Una dintre cele mai controversate societati secrete din istorie este Ordinul Templului, organizatie aparuta in 1119, la putin timp dupa prima cruciada din Ierusalim. Membrii acestui Ordin, cavaleri, calugari si razboinici, au fost initiati in patru legaminte: saracie, castitate, supunere si lupta impotriva necredinciosilor.

In 1128, Cavalerii Templieri erau descrisi de Sfantul Bernard ca fiind "arareori spalati, niciodata pieptanati, cu barba hirsuta, putind de mizerie". Descriere care tradeaza, pentru vremea aceea, un personaj "nu numai minunat, dar si demn de toata lauda".

Au aparut apoi, ca succesori ai templierilor, Cavalerii de la Malta, in randurile carora nu intrau decat cei care aveau deja un anumit grad de initiere oculta. Ei sunt considerati premergatorii Noii Ordini Mondiale, in care rolul de conducator oficial l-ar fi detinut Papa. Cavalerii Templieri isi alegeau conducatorul pe viata si nu luau nici o decizie importanta decat cu acceptul Papei.

A circulat ideea ca Ordinul Cavalerilor Templieri a rezistat in timp, ajungand astfel sa se regaseasca in structurile serviciilor secrete internationale (de exemplu, Agentia de Contrainformatii a SUA), in structurile Natiunilor Unite (de altfel, se spune ca nu poti ocupa functii inalte in ONU daca nu esti francmason) si in alte organizatii de informatii, in medii de afaceri, in sisteme religioase, educative, militare etc. Se mai spune si ca actualii cavaleri templieri sunt membri ai Consiliului pentru Relatii Externe al SUA si ai Comisiei Trilaterale (infiintata in 1973 de America de Nord, Europa Occidentala si Japonia).

OMUL FARA VARSTA. Revenind in timp, regasim in secolul al XVIII-lea un personaj ciudat, cu harul viziunilor, cu dar de vorba. Este magician, muzician, pictor si, in egala masura, savant. Se numeste contele de Saint-Germain si de Welldone, cunoscut si sub numele de "Cavalerul binefacator".

Nimeni nu cunostea in epoca de unde venea sau cine era acest personaj. Nici varsta lui nu era stiuta. Arata cam de 50 de ani, dar, de fapt, ar fi trebuit sa aiba vreo 80. Era, pentru unii, un personaj pitoresc. Cand, in 1700, un magistrat parizian, procurorul Dumas, a disparut fara urma din casa lui de langa Sena, Ludovic al XV-lea, care nu avea mai mult de 20 de ani in acea vreme, a incercat, cu suflet de copil, sa-si explice misterul.

Abia dupa 50 de ani, dupa ce l-a intalnit pe Saint-Germain, Ludovic a rezolvat enigma: magistratul, rapit si dus intr-o pivnita secreta, murise otravit, iar corpul sau neinsufletit fusese mumificat. Contele i-a promis regelui ca-i va dezvalui secretul prin care a rezolvat misterul Dumas doar daca Ludovic va adera la Ordinul Rosicrucian, adica daca va intra in fratia celor care cauta tehnicile intelepciunii, secretele cosmosului, filozofia mistica a crestinismului.

ILUMINATII. Spre sfarsitul secolului al XVIII-lea apare, undeva in Bavaria, grupul iluminatilor, condus de un preot iezuit pe nume Adam Weishaupt. Pentru biserica de astazi, iluminatii erau "o secta cu manifestari anticlericale", care-si dorea "abolirea tuturor guvernelor nationale, si a tuturor religiilor pentru a putea impune ideologia luciferica/totalitarista". Dupa 12 ani de existenta, organizatia a fost interzisa si destramata de catre Printul Elector de Bavaria.

Pe la mijlocul secolului trecut a luat nastere Grupul Bilderberg, o organizatie elitista care cuprinde astazi pe cei mai puternici oameni din lume. Printul Bernhard al Olandei, initiatorul acestui proiect, pretindea prin 1954 ca este descendentul personajului biblic David.

Si mai pretindea ca este liderul "Familiilor Negre", o grupare francmasonica formata din cele mai bogate 300 de familii ale lumii. Se spune ca printul a fost ajutat de CIA pentru a-i scoate din intuneric pe iluminati (industriasi, oameni de stat, bancheri, intelectuali), sa-i adune in Grupul Bilderberg si sa stabileasca sediul-mama in Elvetia, singura tara europeana care nu a fost atinsa de cele doua razboaie mondiale. Familii celebre apartin Grupului Bilderberg.

Continuare: Initierea

×
Subiecte în articol: special