x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Postul Crăciunului - Ediţie de Colecţie şi carte de bucate cu reţete alese

Postul Crăciunului - Ediţie de Colecţie şi carte de bucate cu reţete alese

09 Noi 2010   •   00:00
Postul Crăciunului - Ediţie de Colecţie şi carte de bucate cu reţete alese

Se apropie o perioadă plină de taină: Postul Crăciunului... Când fiecare dintre noi încearcă să fie mai bun. Jurnalul Naţional te întâmpină luni, 15 noiembrie, cu o Ediţie de Colecţie dedicată Postului Crăciunului, dar şi cu volumul "Reţete alese pentru Post şi Crăciun".

EDIŢIE DE COLECŢIE
Calendarul postului şi rugăciuni de post. Tainele făuririi de icoane. Reportaje splendide despre istoria şi tradiţiile a două locuri încărcate de simbol: satul Vinerea din judeţul Alba şi localitatea bucovineană Straja, comunităţi păstrătoare de datini. Poezii religioase şi tradiţii din Ajunul Crăciunului... despre toate acestea, dar şi multe alte articole dedicate unei perioade atât de speciale şi încărcate de taină citiţi în Ediţia de Colecţie despre Postul Crăciunului.

REŢETE ALESE PENTRU POST ŞI CRĂCIUN
Ediţia de Colecţie va fi însoţită de volumul "Reţete alese pentru Post şi Crăciun", semnat de Simona Lazăr. Veţi "primi în dar" peste 300 de reţete (de post şi de sărbătoare, căci avem aici şi bucatele pentru masa Naşterii Domnului) care au fost adunate, vreme de aproape două decenii, din satele şi din oraşele ţării, din mănăstirile ortodoxe din arcul carpatic, din vechile cărţi de bucate ale românilor. Este o carte care aduce postul "acasă", în cuhniile oamenilor simpli, demonstrând extraordinara creativitate a neamului românesc (şi) atunci când vine vorba despre bucate. Multe dintre reţete au fost imaginate astfel încât, adăugând sau scoţând unul dintre ingrediente, mâncărurile să poată fi incluse într-o categorie sau alta a postului, cu restricţiile şi dezlegările lui...

×
Subiecte în articol: special