x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ediţie De Colecţie: Victor Socaciu

Ediţie De Colecţie: Victor Socaciu

13 Iul 2009   •   00:00
Ediţie De Colecţie: Victor Socaciu
Sursa foto: vali buga/

Victor Socaciu este un ardelean dintr-o bucată, pe al cărui cuvânt poţi conta, un om care poate emoţiona, dar şi amenda deopotrivă!



Născut la 14 ianuarie 1953 la Braşov, a urmat cursurile de chitară clasică la Şcoala Populară de Artă - Braşov şi este absolvent al Facultăţii de Electromecanică. Din 2003 a devenit membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Nu există cineva care să nu fi ascultat măcar o melodie de-a lui şi mai ales să nu fi fredonat măcar o dată "Mi-e dor să mai merg la un ceai!".

"Iubeşte şi sancţionează, cu aceeaşi patimă, un om drept, un om căruia nu-i sunt indiferenţi semenii săi, un om gata să-i ajute pe cei ce nu se pot ajuta şi să-i provoace la duel pe cei ce le fac acestora viaţa de nesuportat."

Totuşi, "soţul meu rămâne un romantic rătăcit într-o lume atât de dură, capabil fiind ca, prin cuvinte, gesturi, sentimente, să confirme că... dacă iubire nu e, nimic nu e. Am fost beneficiara acestei iubiri, lucru pentru care, o dată în plus, îi sunt recunoscătoare", spune soţia sa, cunoscuta realizatoare de emisiuni tv Marina Almăşan Socaciu.

Intrarea în politică - gest, poate, comentat de unii şi de alţii - reprezintă o reflectare firească a ceea ce Victor Socaciu simţea demult. Dar mai înainte de orice Victor Socaciu este un om de atitudine, un creator care, după ce aşază notele pe portativ, încearcă să pună lumii din jur o temelie mai solidă.

×
Subiecte în articol: special