x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Împreună putem face minuni

Împreună putem face minuni

de Andreea Sminchise    |    14 Apr 2009   •   00:00
Împreună putem face minuni

Teledonul "Mereu Aproape" - Paşte 2009 - continuă tradiţia deja începută de Antena1 şi Fundaţia Mereu Aproape. Vedetele trustului Intact Media Grup - Mihaela Rădulescu, Andreea Berecleanu, Gabriela Vrânceanu Firea, Andrei Zaharescu, Mădalin Ionescu, Răzvan Simion, Dani Oţil şi Dan Capatos s-au mobilizat pentru a ajuta 6 copii care au nevoie de operaţii sau de tratamente în străinătate.



Iulian Robert Răducanu are 8 ani şi este din comuna Goştinu, judeţul Giurgiu. S-a născut cu o atrezie de căi biliare extrahepatice - o malformaţie genetică rară, ce afectează în special ficatul, prin lipsa căilor biliare. La vârsta de şase săptămâni a suferit o intervenţie Kasai, pentru restabilirea unui drenaj corect. Îmbunătăţirea nu a fost de lungă durată, majoritatea copiilor cu astfel de boală necesitând transplant hepatic.

În cazul lui Iulian, există soluţia unui transplant de ficat la clinica Saint-Luc din Belgia. Şansele de reuşită sunt de 90%, faţă de doar 10% în ţară, datorită tratamentului post-operator. Mai mult, tatăl este donator compatibil!
Costul intervenţiei se ridică la 84.285 de euro, plus cheltuielile de cazare. Până în acest moment, părinţii au mai pierdut o programare la clinica din Belgia, la 9 octombrie 2008, din lipsa banilor.

Părinţii s-au gândit şi la Formularul E112, de la Ministerul Sănătăţii, însă nu poate fi vorba de ajutor, deoarece transplant de ficat se face şi în România. Numai că, în România, cazul lui Iulian a fost adesea amânat pe motiv de "temporizare" - adică băiatul a fost pus de câteva ori pe lista de aşteptare pentru transplant. În limbaj strict medical, temporizare înseamnă încercarea de a ţine cât mai mult boala sub control, până la transplant.

Numai că, pentru Iulian, timpul lucrează în defavoarea sa. La începutul anului 2008 a apărut ascita, adică abdomenul a început să se umple cu lichid. În plus, a făcut şi varice de gradul I. La vremea respectivă, medicii le-au spus părinţilor direct, în faţă: "O mai duce maximum un an...". Atunci familia a început să caute salvarea în străinătate. Şi aceasta există în Belgia. Doar banii îi mai împiedică să-şi salveze băiatul!

Cei 84.285 de euro necesari pentru transplant trebuie stranşi integral şi în avans, pentru ca mai apoi să se facă programarea la transplant.
Părinţii au vândut aproape tot ce aveau prin gospodărie - vaca, porcii - pentru a strânge bani. Suma este însă cu mult peste puterile lor.
Mădălin Ionescu, prezentatorul emisiunii "Acces Direct" de la Antena1 este cel care îl va ajuta pe Iulian să strângă banii pentru a-şi salva viaţa.

Ca să-i daţi o mână de ajutor lui Iulian, tot ce trebuie să faceţi este să daţi un simplu apel telefonic sau un sms. Numerele de teledon ale fundaţiei "Mereu Aproape" în reţeaua Romtelecom sunt:
0900900270 pentru 10 euro
0900900273 pentru 3 euro
0900900276 pentru 6 euro.
Numărul la care puteţi face donaţii prin sms este 877 - pentru 2 euro - şi este valabil în reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote.
Puteţi, de asemenea, să faceţi donaţii şi în conturile Fundaţiei "Mereu Aproape":
în Lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500, deschis la BRD GSG SMCC
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500 deschis la BRD GSG SMCC
cod SWIFT: BRDEROBU.

×
Subiecte în articol: special