x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Mădălina Manole: "Vă pupic pe toţi!"

Mădălina Manole: "Vă pupic pe toţi!"

de Mara Raducanu    |    Violeta Fotache    |    14 Iul 2010   •   00:00
Mădălina Manole: "Vă pupic pe toţi!"

Mădălina Manole, una dintre cele mai apreciate cântăreţe de muzică uşoară din ţară, a fost găsită fără suflare, dimineaţă, în locuinţa sa din Otopeni. Prima ipoteză luată în calcul de anchetatori este sinuciderea.



S-a stins de ziua ei, când ar fi trebuit să împlinească 43 de ani. Mădălina s-a sinucis cu un pesticid extrem de puternic, Furadan, utilizat pentru combaterea insectelor de câmp. Efectele substanţei otrăvitoare sunt aproape instantanee şi devastatoare: intră imediat în sânge, dă arsuri, determină pierderea cunoştinţei, creează convulsii, spun specialiştii. "Moartea a survenit foarte repede, în câteva minute. Starea de inconştienţă a intervenit rapid", ne-au spus surse din apropierea echipei de anchetatori.

"În urmă cu câteva zile, Mădălina şi-a sunat o prietenă şi a rugat-o să-i procure pesticidul Furadan, că are nevoie. Femeia l-a procurat şi i l-a dus. Habar nu avea de gândurile sinucigaşe ale Mădălinei. Acum e devastată. Sigur, această informaţie arată premeditarea din timp a sinuciderii", ne-au precizat sursele citate. Furadanul este un insecticid carbonic de culoare roz pe bază de Carbofuran destinat tratamentului seminţelor de porumb, floarea soarelui, sfecla de zahăr. Carbofuranul este unul dintre produsele cele mai toxice produse pentru om. Un mililitru din acest produs poate fi fatal. Furadanul nu se poate comercializa întrucât face parte din grupa unu de toxicitate, spun specialiştii. Cu toate acestea, în fiecare gospodărie de la ţară, în perioada culturilor pot fi găsite astfel de produse. Ingerată, substanţa roz poate fi fatală întrucât blochează o enzimă - colinesteraza.

În ultimele ore de viaţă, Mădălina Manole şi-a respectat programul: a fost la repetiţii cu bandul ei într-un studio de pe Calea Victoriei nr. 25. S-a despărţit de trupă la orele 22:00, când a venit soţul ei şi a luat-o. "În drum spre casă, Mădălina şi soţul ei, Mircea Petru, au mers la cumpărături la Metro şi apoi acasă. S-au dus la culcare împreună, pe la orele 1:00, după cum a declarat soţul ei", ne-au declarat surse judiciare.

La ora două noaptea, Mădălina a coborât din dormitorul conjugal. La fix 2:31 Mădălina şi-a trimis pe propriul telefon mesajul de adio. L-a scris şi şi l-a trimis sieşi. Semn că "n-a vrut să fie oprită. A vrut să moară!", după cum spun sursele citate. Din mesajul de adio adresat soţului, copilului, părinţilor, prietenilor rezultă, în mod indirect, faptul că Mădălina nu se mai simţea iubită, plăcută, dorită. "Sunt un rebut... Aspectul fizic e de vină... N-aveţi voi nici o vină... A fost doar vina mea... Vă pupic pe toţi...".

Apoi Mădălina şi-a luat un pahar de plastic de jumătate de kilogram, conic, şi s-a dus în baie, la sticla cu pesticid. O sticlă de un litru. S-a aşezat pe jos lângă chiuvetă. Şi-a turnat mai puţin de jumătate de litru şi a băut moartea roz. A lăsat paharul pe gresie, unde a şi fost găsit - nerăsturnat. După starea de rigoris mortis în care a fost găsită dimineaţă de soţul ei, moartea a survenit, cu aproximaţie, între orele 2:31 şi 3:00, au precizat surse judiciare pentru Jurnalul Naţional. Mădălina şi-a pierdut conştienţa pe holul din faţa uşii de la baie. Anchetatorii presupun că acest lucru s-a întâmplat la scurt timp după ce victima a ingerat pesticidul.

"Fata cu părul de foc" s-a prăbuşit pe partea stângă, în cădere lovindu-se şi la cap. Sângele i-a năpustit pe nas. În casă se aflau soţul, copilaşul de un an şi o lună şi soacra Mădălinei. N-a auzit nimeni nimic, nici strigăt, nici cădere. A descoperit-o soţul abia la ora 5:30 dimineaţă şi a anunţat salvarea, dar prea târziu. Corpul solistei a fost dus la IML urmând ca astăzi să i se facă autopsia şi toxicologia generală, pentru a stabili exact cauza şi mecanismul morţii.

Surse medicale, dar şi surse din apropierea anchetei spun că solista a mai avut o tentativă de suicid, la 17 iunie, anul acesta. Atunci, Mădălina a fost internată de urgenţă în urma unei intoxicări cu medicamente. Rezultat al unei depresii severe, actul suicidal ar fi trebuit compensat conform praxis-ului medical în domeniu, printr-un tratament de specialitate.

×
Subiecte în articol: special