x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Nebunii in Micul Paris

Nebunii in Micul Paris

de Monica Andrei    |    06 Sep 2004   •   00:00

O aventura de-o vara si una care s-a transformat intr-o relatie stabila i-au schimbat radical viata fostului primar general al Capitalei, Viorel Lis.



Viorel Lis a ramas in memoria bucurestenilor mai mult pentru escapadele amoroase decat pentru proiectele edilitare. Ajuns la sefia Bucurestiului, Lis s-a hotarat sa-si schimbe radical viata particulara.

A sters cu buretele cei 15 ani pe care i-a trait alaturi de Teodora, alintata in momentele de tandrete Dora, a uitat de cei doi copii, Alina si Stefan, si s-a aruncat, in prima faza, in bratele Cristinei Pantiru. Chelnerita la Restaurantul Herastrau,

Cristina avea 21 de ani cand l-a cunoscut la o petrecere pe Viorel Lis. S-au vazut, s-au placut, iar fostul primar a invitat-o si la ziua lui de nastere. Asta se intampla in 1998. Au urmat alte si alte intalniri in care Lis a uitat ca este sot si mai ales tata. Intr-o zi cu ghinion, Dora a vrut sa-i faca o surpriza partenerului ei de viata si s-a dus in vizita la Primaria Capitalei. A crezut ca-l va gasi pe Lis ocupat pana peste cap cu problemele edilitare. N-a fost asa. Era cu o tanara domnisoara care ii soptea vorbe dulci. Cristina, caci despre ea era vorba, a reusit s-o socheze pe Dora care doar banuia ca sotul sau, trecut de a doua varsta, ar avea vreo aventura.

TENTATIVA DE SINUCIDERE.
Banuielile ei erau bazate pe telefoanele primite de Viorel Lis la miezul noptii si pe scrisorile de dragoste pe care edilul le scria ca un adolescent. Insa nu le dadea crezare, voia sa se convinga cu ochii ei. Pusa in fata faptului implinit, Dora n-a putut sa reziste si a luat un pumn de medicamente. A ajuns la spital si abia a fost salvata. Lis a incercat sa ascunda tentativa de sinucidere a sotiei sale si mai ales motivele. Insa nu pentru mult timp, pentru ca femeia s-a hotarat sa vorbeasca presei.

La vremea respectiva, Teodora Lis se plangea ca nu mai suporta bataile incasate de la sotul ei. Femeia spunea ca fostul primar incepuse sa lipseasca de acasa, nu-si mai suporta copiii si-i vorbea din ce in ce mai des in limbajul palmelor. La un moment dat a aflat ca sotul ei se distreaza la Paris cu tanara domnisoara. Si-a luat inima in dinti, a luat avionul si a plecat la Paris, unde banuielile i s-au confirmat.

DIVORT. Incet-incet relatia lui Viorel Lis cu Cristina s-a stins. Pentru ca prinsese curaj si probase faptul ca are succes la june, fostul primar a pus repede ochii pe alta tanara taranista. Oana Ungureanu, despre ea este vorba, era studenta la Birotica si facea practica in Primaria Capitalei. Pana la o intalnire romantica cu Lis a fost doar un pas. In februarie 1999 Viorel Lis a hotarat sa rupa definitiv relatia cu sotia sa, intentand actiune de divort. Alina, in varsta de 14 ani, a ramas in grija mamei, Lis platindu-i pensia alimentara.

Fostul primar a continuat relatia cu Oana in ciuda diferentei de varsta, 37 de ani. A inceput sa se afiseze, din ce in ce mai des, cu ea pe la evenimentele mondene. Plimbarile prin Paris devenisera obisnuinta, cei doi indragostiti preferand sa-si spuna cuvinte dulci departe de ochii lumii. Gurile rele spuneau ca Oana era interesata doar de banii primarului, insa n-a fost chiar asa. Dupa esecul alegerilor locale din 2000 Lis a trecut din centrul atentiei intr-un anonimat greu de suportat. Cei doi au ramas impreuna, insa nu si-au oficializat relatia. Din 2000 Lis a numit-o pe Oana prietena lui.


JURNAL SECRET CU RONA SI EMIL
In ianuarie 1999, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ca detine jurnalul intim al actritei Rona Hartner, in care sunt descrise cu lux de amanunte scene de dragoste intre aceasta si cel mai important om in stat de la acea vreme - presedintele Emil Constantinescu. Vadim a citit intr-o emisiune televizata o serie de pasaje din presupusul jurnal al Ronei care il descriau pe Constantinescu-amantul. Rona a negat ca ar fi avut o relatie cu presedintele si a spus ca jurnalul nu-i apartine. La randul sau, Constantinescu a refuzat sa raspunda atacurilor liderului PRM.


CIPUL DIN PICIORUL IUBITEI PRESEDINTELUI
La o luna dupa declansarea primului scandal, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a pornit un nou atac. El a pus la dispozitia presei o caseta video in care o anume Luminita Neamt recunostea ca a intretinut relatii sexuale cu Emil Constantinescu. Presupusa amanta era cam incoerenta, ea sustinand chiar ca serviciile secrete i-au implantat un cip in picior cu scopul de a-i supraveghea miscarile. Luminita Neamt a recunosut pe aceeasi inregistrare ca "jurnalul Ronei" a fost scris de ea, impreuna cu o actrita, Lucia Gal Puiac.


ULTIMA FEMEIE, ULTIMUL ATAC

La doi ani de la terminarea mandatului, in 2002, in urma unor atacuri politice dure pornite de Emil Constantinescu impotriva PSD a mai aparut o amanta prezidentiala. Doctorita Daniela Rosca, fost medic personal al lui Constantinescu, s-a autodenuntat, intr-o scrisoare deschisa, sustinand ca si ea a fost amanta a actualului lider al Actiunii Populare. Doctorita dezvaluia ca a avut intalniri pasionale dupa program, in Palatul Cotroceni. Ca si in cazul precedentelor scandaluri Emil Constantinescu a refuzat si atunci sa comenteze. (Gabi Antoniu)

Continuare: Ibovnicele domnitorilor

×
Subiecte în articol: special