x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Târguri de toamnă cu bunătăţi tradiţionale

Târguri de toamnă cu bunătăţi tradiţionale

de Maria Belu    |    12 Noi 2010   •   00:00
Târguri de toamnă cu bunătăţi tradiţionale
În acest weeek-end nu rataţi hrana şi vinurile naturale
Sarmale la ceaun cu mămăliguţă, coaste şi friptură de miel, însoţite de un vin de colecţie din podgoriile de la Valea Călugărească sau de băuturi tradiţionale din toate colţurile ţării pot fi degustate sau cumpărate la Târgurile de specialitate organizate în acest week-end în Capitală.


SLOW FOOD LA MŢR
Muzeul Ţăranului Român, Earth's Market şi Slow Food Valahia Gusturilor, organizat de Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman, le-au pregătit bucureştenilor un târg de produse agricole şi tradiţionale nu­mai bune de aşezat în cămări. Timp de două zile, 13 şi 14 noiembrie, producători de legume de sezon precum ceapă, cartofi, ţelină, morcovi, go­go­nele etc., dar şi de fructe îi vor îmbia pe vizitatori cu cele mai bune preţuri. Ală­turi de legume şi fructe, bu­cu­reştenii vor mai găsi la Muzeul Ţăra­nu­lui Român şi producători tradiţio­nali de brânză şi mezeluri. Maître Nicolas aduce o brânză de capră pre­parată după o reţetă franţuzească, Ovidiu Şvarţ din Suceava va veni cu o excelentă şuncă presată, din Sibiu vi­zi­tatorii îşi vor putea procura me­ze­luri, precum pastramă de pui afumată, cârnaţi cu busuioc, cârnaţi de oaie picanţi, salam de mistreţ, dar şi pas­trame ţinute la baiţ etc.


TÂRGUL AROMELOR DIN BURG
Produ­se alimentare tradiţionale, brânzeturi, vinuri de colecţie din Valea Că­lu­gă­rească, produse apicole şi de pa­ni­fi­caţie, oale de lut sau ustensile de casă făcute manual, acestea sunt atrac­ţiile cu care bucureştenii sunt îm­­­­biaţi să meargă la târg. Curtea Pa­la­tului Şuţu, din Capitală, va fi, timp de trei zile (12, 13 şi 14 noiembrie), gaz­da evenimentului "Târgul aro­me­lor din Burg". Organizat de Ac­cen­te Noi, târgul doreşte să readucă în ini­ma Bucureştiului atmosfera ve­chilor bresle, vizitatorii găsind aici pro­duse şi obiecte specifice din aproape toate zo­nele istorice ale ţării - Ma­ra­mureş, Moldova, Muntenia şi Tran­silvania. De asemenea, bu­cu­reş­te­­nii îşi mai pot procura de la târg dul­ciuri din Un­garia sau gemuri, fructe, vinuri şi brânzeturi alese din Franţa. Evenimentul se desfăşoară în corturi deco­rate în stil medieval, decor ce-i va purta pe bucureşteni prin ne­gu­ra istoriei, iar expozanţii vor fi îm­bră­caţi în hai­ne medievale, puse la dis­poziţie de organizator, astfel creându-se pre­mi­sele unui târg ine­dit chiar în inima Capitalei.


CIOCO FEST
După ce aţi degustat din mân­că­ru­rile tradiţionale şi din vinurile ro­mâ­neşti, trebuie să mergeţi să vă în­dulciţi la Choco Fest. Dulciuri dintre cele mai diverse, de la simplele specia­lităţi din miere, cozonaci şi pră­ji­tu­ri de casă la fântâna cu ciocolată sau la pralinele belgiene Bruyerre şi Leo­nidas - sunt doar câteva dintre in­gredientele unui eveniment de ex­cep­ţie: Choco Fest, ediţia a IV-a. Sâm­bătă, 13 noiembrie, şi dumi­ni­că, 14 noiembrie, la Restaurantul Villa Ro­dizio din Capitală îşi va deschide porţile Festivalul de dulciuri Choco Fest. Expopedia Inter­na­ţio­nal SRL, or­ganizatorul evenimen­tu­lui, le pro­mi­te şi de această dată bu­cureştenilor că-şi vor putea procura dulciuri dintre cele mai diverse. De la festival nu vor lipsi specialităţile tradiţionale ma­­ra­mureşene şi nici dul­ciurile di­e­te­­tice, iar cei mici, care-şi vor însoţi pă­­rinţii sau bunicii, vor primi baloane co­­­lo­rate şi vor fi pictaţi pe faţă.


ORGANIC FEST
Începând de sâmbătă (13 noiembrie) şi până duminică (14 noiembrie), bucureştenii şi toţi cei care-şi doresc să ducă o viaţă sănătoasă pot alege să viziteze expoziţia cu vânzare Organic Fest, ediţia a IV-a. De la târ­gul organizat la Restaurantul Sangria - Sala Fiesta - din Capitală, vizi­ta­torii îşi pot cumpăra produse cos­me­tice, alimente, sucuri naturale, pră­ji­turi, ceaiuri, produse de cu­ră­ţenie şi cafea, toate bio.


INDAGRA FOOD
Desfăşurată sub patronajul Minis­terului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care participă şi în calitate de expozant, cea de-a XV-a ediţie a ex­poziţiei Indagra, organizată de Romexpo, se va desfăşura în perioada 12-14 noiembrie. Evenimentul va reuni peste 600 de firme la cele două secţiuni: Indagra Farm şi Indagra Food. Printre ţările care vor expune la Romexpo sunt Germania, Finlanda, Franţa, Grecia, Israel, Italia, Macedonia, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, SUA, Turcia etc., fapt ce demonstrează că piaţa românească prezintă interes pentru firmele din străinătate. O zi îi este dedicată celei de-a II-a ediţii a "Conferinţei Interna­ţi­o­nale în domeniul produselor bio", la care participă specialişti din ţară şi din străinătate, ei pre­zen­tând aici formele de sprijin pentru agricultura ecologică pe anul 2010, dar şi stadiul negocierilor cu Comisia Europeană pentru ajutorul financiar des­tinat Agriculturii Ecologice în­ce­pând cu anul 2011. Tot cu această ocazie va fi prezentat programul "Fermierul Bio", expunându-se tehnologii de vârf din agricultura ecologică, iar ca noutate va fi şi un spaţiu amenajat în exterior în care fermierii din ţa­ră îşi vor prezenta produsele tra­di­ţi­o­nale pentru a putea fi degustate de vizi­tatori.


MODĂ VECHE LA ALBA IULIA
Unul dintre târgurile "la modă" se va desfăşura începând de azi (12 no­iembrie) până duminică (14 no­iembrie) în Piaţeta Centrală Alba Mall din Alba Iulia. Evenimentul se adre­sează iubitorilor, dar mai ales iu­bi­toarelor stilului handmade şi vintage, care-şi vor putea îmbogăţi gar­de­roba cu obiecte vestimentare noi adu­se aici de creatori, dar şi de vân­zători de "modă veche" din judeţe pre­cum Harghita, Cluj-Napoca, Si­biu, Sebeş etc. Catalogat de reprezentanţii Alba Mall, organizatorul evenimentului, drept un " târg al frumosului, povestit prin creaţie, farmecul trecutului şi comorile redescoperite", piesele-vedetă sunt accesoriile, îm­bră­cămintea, bijuteriile, toate lucrate ma­nual, dar şi obiectele de antica­riat precum mobilă, oglinzi, cărţi mai vechi sau mai noi, sculpturi, picturi etc. Atmosfera de sărbătoare a târgului este întreţinută de formaţia de mu­zi­că clasică Celestial şi va fi "con­dimentată" cu o degustare de vinuri a Casei Jidvei.


TÂRG DE CARTE LA SALA DALLES
Timp de cinci zile, Galeria Dalles este gazda celui mai mare târg de carte cu discount din Bucureşti. La târgul de carte Kilipirim, ce a fost deschis miercuri şi îşi va închide porţile du­mi­nică, bucureştenii pot găsi peste 10.000 de titluri din domeniile be­le­tristică, hobby, ştiinţă, carte pentru copii, artă, arhitectură şi design şi reduceri de la 30% până la 70%, in­for­mează organizatorii. Ediţia Kilipi­rim din 2010 reuneşte cele mai mari edituri din România, prezente cu ofer­te de reduceri, dar şi o serie de evenimente speciale: tombole cu pre­mii în carte, sesiuni de autografe şi expoziţii tematice organizate pe toată durata târgului. Tragerea la sorţi va avea loc la 14 noiembrie, la Cafeneaua "Dalles". Ajuns la cea de-a 11-a ediţie, Kilipirim a decis să sus­ţi­nă campania "Colectează selectiv", iniţiată de Greenpeace. Organizaţia va fi prezentă la eveniment cu materiale informative, voluntari şi cu un stand cu vânzare de materiale-su­por­t realizate din hârtie şi alte materiale reciclate. Greenpeace va organiza, în cadrul Kilipirim, o expoziţie de fo­to­grafie despre impactul negativ asu­pra me­diului prin depozitarea ne­con­tro­lată a deşeurilor. Tot în ca­drul târgului va avea loc o ex­po­zi­ţi­a de artă, la etaj, unde vizitatorii vor pu­tea studia cartea dintr-o altă pers­pectivă: cea de obiect de artă. Vizi­u­nea artistică aparţine tinerilor studenţi de la secţia de Arhitectură de Interior a Facultăţii de Arhitectură "Ion Mincu" şi reuneşte 20 de ex­po­na­te.
Programul zilnic de vizitare este între orele 10:00 şi 20:00, iar intrarea este liberă.

×
Subiecte în articol: special