x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Verdict: cheltuieli ilegale Finanţele o pun la zid pe Udrea

Verdict: cheltuieli ilegale Finanţele o pun la zid pe Udrea

18 Aug 2009   •   00:00
Verdict: cheltuieli ilegale Finanţele o pun la zid pe Udrea

Ministerul Finanţelor dă o lovitură dură Elenei Udrea, ministrul Turismului. Un document intrat în posesia Jurnalului Naţional cataloghează drept „fără baza legală“ o serie de cheltuieli efectuate de Ministerul Turismului în special la capitolul publicitate.



0-99668-faxuri.jpgAcest document cuprinde raportările făcute către Ministerul Finanţelor până la 14 august de Ministerul Turismului, deci cele mai recente.
Ele au stat la baza informaţiilor şi precizărilor făcute de instituţia Fiscului către Comisia Udrea care investighează cheltuielile făcute din bani publici de Ministerul Turismului.

    click pentru a mări

Surse bine informate din Ministerul Finanţelor ne-au dezvăluit că redactarea raportului către Parlament a declanşat o furtună internă care a pus la grea încercare conştiinţa profesională a funcţionarilor din instituţia condusă de PD-L. Nimeni din conducerea Direcţiilor nu a vrut să îşi asume răspunderea unui document care ar fi „legalizat" cheltuielile făcute de Elena Udrea la adăpostul unor capitole bugetare modificate special pentru a îi permite să facă achiziţii directe de publicitate.

Aşa se explică probabil şi acţiunea în forţă de decredibilizare a Comisiei Udrea începută în ziua de sâmbătă seara de o celulă de criză din interiorul PD-L, cu sprijinul unei grupări informative. Audierea funcţionarilor Ministerului Turismului s-ar fi făcut în lumina acestui document emis de Ministerul Finanţelor şi ca atare greu de combătut. Lucrările Comisiei Udrea se desfăşoară în continuare pe o pistă mult mai clară având suportul acestei informaţii cheie livrate de Ministerul Finanţelor.

×