x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Blocaţi în mediocritate

Blocaţi în mediocritate

de Dragos Stoica    |    11 Sep 2009   •   00:00
Blocaţi în mediocritate
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact images

Fără nici o victorie în patru meciuri disputate pe teren propriu în actualele preliminarii, reprezentativa "tricolorilor" pare să-şi fi pierdut complet busola.



După 1-1 în Ghencea cu Austria, concluzia e simplă şi dureroasă. România nu merita să fie prezentă la turneul final al Campionatului Mondial din Africa de Sud, care va avea loc în vara anului viitor. De parcă ar mai fi fost nevoie, partida de miercuri seară a întărit ceea ce ştiam cu toţii: de la înfrângerea din urmă cu un an cu Lituania de la Cluj, ne aflăm în cădere liberă. Adus să stopeze picajul "tricolorilor", Răzvan Lucescu nu poate face minuni în condiţiile unei baze de selecţie tot mai sărace, misiunea tehnicianului anunţându-se una sisifică în perspectiva viitoarei campanii de calificare. Dacă semieşecul cu Austria ne va arunca în cea de-a treia urnă valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor CE 2012, atunci Lucescu jr va avea cea mai grea sarcină dintre toţi selecţionerii care au stat pe banca "tricolorilor" în ultimii 30 de ani, şi anume scoaterea naţionalei din starea de mediocritate care pare să-i devină trăsătură definitorie în acest deceniu.

Faptul că în tribunele stadionului Ghencea s-au aflat doar aproximativ 6.000 de suporteri, dar şi închirierea arenei cu peste 20.000 de euro, deşi gazonul a fost praf, i-a determinat pe oficialii FRF să anunţe că naţionala nu va mai juca în Bucureşti în următorii doi ani, până când va fi finalizată construcţia Stadionului Naţional. "Vom merge probabil la Piatra Neamţ, acolo unde vom avea 15.000 de spectatori. Nu mai merită să joci în Bucureşti. Suporterii au încurajat foarte puţin echipa naţională. Bineînţeles că jucătorii au fost descurajaţi, când vii şi vezi un stadion gol nu-ţi prea mai arde de fotbal", a declarat ieri preşedintele FRF, Mircea Sandu.

Francheţea lui Ghioane

Cristian Chivu a comentat egalul cu Austria şi criticile aduse lui Răzvan Lucescu după meciul cu Franţa într-un mod destul de plastic. "Trăim într-o ţară în care nimic nu mulţumeşte pe nimeni. Scopul este să construim o echipă şi să atacăm calificarea la Campionatul European din 2012. Am vrea să avem şi noi o arenă ca Stade de France, cu 80.000 de spectatori în spatele nostru, dar asta e situaţia acum. Se pare că e şi vina noastră. Probabil că atunci când vom avea un stadion nou, se vor schimba mai multe", a spus Chivu. La rândul său, Tibi Ghioane (foto stânga) a apreciat că egalul cu Austria a venit din mult ghinion: "Rezultatul nu ne avantajează. Am fost neatenţi şi am primit un gol stupid. Păcat, deoarece ar fi trebuit să câştigăm. Din păcate, nu s-a întâmplat asta şi numai noi suntem vinovaţi. Trebuie să băgăm capul în pământ şi să muncim mai mult. Ca să fim cinstiţi, jocul nu ne recomandă pentru a participa în acest moment la un turneu final", a precizat Ghioane.

Grupa 7

România - Austria    1-1
G. Bucur '55 / Schiemer '82

Serbia - Franţa    1-1
Milijas '13 - pen. / Henry '31

I-le Feroe - Lituania    2-1
S. Olsen '15, A. Hansen '34 / Danilevicius '23 - pen.

Clasament
1. Serbia         8    6    1    1    16-6     19
2. Franţa         8    4    3    1    10-8     15
3. Austria        8    3    2    3    11-11    11
4. Lituania       8    3    0    5    7-8        9
5. România     8    2    3    3    9-12      9
6. I-le Feroe    8    1    1    6    4-12      4

Etapa viitoare (10 octombrie): Serbia - România, Franţa - I-le Feroe, Austria - Lituania.

×
Subiecte în articol: sport