x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Condiţiile lui Piţurcă

Condiţiile lui Piţurcă

de Dragos Stoica    |    Mario Morcov    |    19 Aug 2009   •   00:00
Condiţiile lui Piţurcă
Sursa foto: Darius Mitrache/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Fostul selecţioner ar urma să devină cel târziu sâmbătă antrenorul oltenilor, dar mingea e acum la Adrian Mititelu. "Piţi" vrea garanţii că Universitatea va avea ca obiective clasarea pe podium şi câştigarea Cupei României, precum şi că va putea restructura din temelii clubul din Bănie.



Sosirea lui Victor Piţurcă pe banca "Ştiinţei" este acum o chestiune de zile. După mai multe rânduri de discuţii, fostul selecţioner pare să fi fost convins de Adrian Mititelu să preia echipa, lucru care urmează să se petreacă după ce "alb-albaştrii" vor evolua vineri la Braşov.

VISEAZĂ LA TITLU
Spre deosebire de predecesorii săi, Piţurcă va avea cu totul alt gen de colaborare cu Mititelu. Tehnicianul va deţine funcţia de manager general, urmând să se implice în absolut tot ce mişcă în club. La negocierile cu patronul Universităţii, "Piţi" a alcătuit o listă de condiţii pe care Mititelu trebuie să anunţe cel târziu joi dacă o acceptă. Cel mai important,ex-selecţionerul vrea ca obiectivul pentru sezonul în curs să se schimbe de la ocuparea unui loc de cupă europeană în clasarea pe locurile 1-3, iar câştigarea Cupei României să devină la rândul său o ţintă. "Nu vin la Craiova doar de amorul artei. Vreau să facem echipă cu care să ne batem la titlu", i-a spus "Piţi" lui Mititelu.

CERE TRANSFERURI
Totodată, Piţurcă condiţionează realizarea acestui obiectiv de aducerea de urgenţă a trei-patru jucători. Locurile vizate pentru întărire sunt centrul defensivei, compartimentul median, tehnicianul dorind un mijlocaş coordonator, dar şi atacul, unde "Piţi" vrea un atacant de gura porţii. Două dintre numele care s-au rostit în acest sens sunt componenţii Sportului Studenţesc Dacian Varga şi Tibi Bălan.

Cum Mititelu n-ar putea să-i cumpere, având în vedere sumele uriaşe pe care le pretinde Vasile Şiman, cei doi fotbalişti ar urma să fie achiziţionaţi de Giovanni şi Victor Becali, care îi vor trimite să joace la Universitatea. În schimb, firma fraţilor Becali va avea exclusivitate în reprezentarea jucătorilor de la Craiova.


Colaboratori: Neagoe, Stângă şi Papură
Piţurcă va fi cel care va restructura şi organigrama clubului din Bănie. Fostul selecţioner îi va păstra în funcţii doar pe cei care vor corespunde pretenţiilor sale, în timp ce alţii urmează să fie înlocuiţi. La nivelul echipei, Piţurcă va colabora cu Eugen Neagoe şi Gabriel Boldici, primul urmând să aibă titulatura de antrenor principal, iar al doilea, cea de "secund". De asemenea, în club ar putea fi aduşi Corneliu Papură, Silvian Cristescu şi Ovidiu Stângă, toţi trei foşti componenţi ai echipei din sezonul '94-'95, când Craiova s-a bătut la titlu pentru ultima dată.


Comisioane la jucătorii vânduţi în timpul mandatului său
Deşi una dintre variantele avansate de Adrian Mititelu pentru a bate palma cu Piţurcă presupunea ca acesta să primească inclusiv acţiuni în cadrul clubului, fostul selecţioner nu s-a arătat interesat de acest aranjament. În schimb, Piţurcă a solicitat să primească însă comisioane la transferul fiecărui jucător care va părăsi Universitatea pe durata mandatului său. Pentru ca echipa din Bănie să fie cât mai bine reprezentată în viitoarele tranzacţii cu fotbalişti, Victor Piţurcă a cerut din start ca gruparea din Bănie să lucreze de acum înainte numai cu firma fraţilor Ioan şi Victor Becali

×
Subiecte în articol: sport u craiova