x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Eternul spirit de loser

Eternul spirit de loser

de Mihai Igirosanu    |    30 Mar 2009   •   00:00
Eternul spirit de loser
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Generaţia nonperformantă şi fără viitor a mai oferit la Constanţa o reprezentaţie deosebită. A ratat şansa de a mai afişa la un turneu final faţa hâdă a unui fotbal schimonosit şi care nu va produce niciodată nimic notabil în fotbalul mare.



Dincolo de rezultat, de meciul în sine, de noroc sau de ghinion, românii au primit lecţii de viaţă atât pe teren, cât şi în tribune. Mai presus de cele trei goluri ale lui Jovanovici şi compania, cei circa 1.000 de suporteri sârbi au dominat absolut totul în seara de sâmbătă la Constanţa. În replică, românii au oferit o cursă chinuită de urmărire şi un sunet de goarne, ce nu puteau compensa vocile sârbilor, puterea şi personalitatea unei naţii care aseară ne-a mai arătat o dată că, practic, nu contăm. În fotbal şi, în general, în sport.  

CONTRA SE RETRAGE MIERCURI
Cam atât despre ceea ce s-a întâmplat sâmbătă seară. În continuare vă oferim reacţiile terne ale eroilor de la Constanţa. Desigur, este vorba despre declaraţii care nu spun nimic, dar care li se potrivesc de minune. "Avem şanse foarte mici în continuare. Serbia nu merita să câştige. Ne-au bătut din patru cornere şi o neatenţie la primul gol. Singura opţiune e să câştigăm în Austria şi apoi toate meciurile, ceea ce e destul de greu. Probabil că după meciul din Austria mă voi retrage din echipa naţională, să vină tinerii", a spus Cosmin Contra, care a evoluat în repriza secundă cu mâna dreaptă fisurată. El a fost completat de selecţionerul Victor Piţurcă. "Păcat, pentru că băieţii au realizat un joc bun, dar, la fel ca în meciul cu Croaţia, ne-au costat fazele fixe. Am primit două goluri foarte uşor, în faţa unui adversar care nu a ajuns de multe ori la poarta noastră, dar şi-a făcut treaba."

Rădoi: "Am greşit ca la copii şi juniori"

Singurii jucători ai echipei naţionale care nu s-au ferit de cuvintele dure şi de analiza la sânge au fost actualul mijlocaş de la Al Hilal, ex-stelistul Mirel Rădoi, şi vedeta Fiorentinei, Adrian Mutu: "Se poate spune că ne-am bătut singuri, parcă am fost la copii şi juniori. Nu ştiu dacă am pierdut din cauza emoţiilor sau a dorinţei de a câştiga. Am greşit fatal. Din păcate, am lucrat fazele fixe din care am luat gol. Dacă nu o făceam, puteam găsi o scuză. Important era să câştigăm acest meci, dar şi cu un punct puteam să ne agăţăm de calificare. Va trebui să câştigăm în Austria, pentru că altfel riscăm să ne facem de tot de râs în grupă. Am greşit toţi, de la Lobonţ până la Marica". Autor a două pase de gol, Adrian Mutu a completat: "Ne-a bătut Serbia, nu ne-am bătut singuri. Au fost mai buni ca noi la fazele fixe, nu am putut să-i oprim. Sunt jucători înalţi şi puternici, trebuia să fim mai atenţi la acest capitol. Suntem dezamăgiţi. Devine din ce în ce mai greu, sper să câştigăm în Austria şi nu renunţăm cât timp mai avem şanse matematice. Mergem înainte, selecţionerul a încercat să ne motiveze şi are datoria să o facă până la capăt". "Ştiam că va fi un meci greu, mai ales la fazele fixe. Nu am respectat ce ne-a spus domnul Piţurcă la vestiar. Mai sunt şanse teoretice şi trebuie să jucăm până la capăt. Sunt mâhnit că am pierdut, iar şansele noastre s-au diminuat", a declarat şi atacantul Ciprian Marica.

Gazeta Sporturilor/Intact images

Explicaţiile lui Piţurcă

Finalul meciului l-a găsit pe selecţionerul Victor Piţurcă (foto) într-o stare de resemnare. La conferinţa de presă, antrenorul naţionalei a preferat însă un discurs tern: "I-am felicitat pe băieţi după meci, acum vom pregăti meciul din Austria, vom vedea ce va fi. Serbia nu a făcut un joc formidabil, mai ales că în a doua repriză am presat, am avut destule ocazii. Serbia nu ne-a surprins cu absolut nimic, au însă jucători care pot inventa goluri la orice fază. Era normal să nu se integreze Maximilian Nicu aşa repede, pentru că a luat pentru prima oară contact cu echipa naţională. Nu regret alegerea primului 11, Costea este unul dintre cei mai buni jucători din campionat şi a demonstrat şi la antrenamente că este cel mai în formă, pentru că îi mai aveam ca posibilităţi pe Gigel Bucur şi pe Nicoliţă. Regret totuşi că nu l-am băgat de la început pe Tănase, care este un jucător promiţător şi, în viitor, probabil va fi titular. Ne vom evalua situaţia după meciul de miercuri. Costea a luat cel de-al doilea galben, Contra vom vedea cât de grav este accidentat la mână, vom vedea şi starea celorlalţi pentru meciul cu Austria", a declarat selecţionerul. După meci, însoţiţi de medicul Pompiliu Popescu, Adrian Mutu şi Cosmin Contra au fost la o clinică din Constanţa pentru efectuarea unor teste medicale. Mutu a resimţit dureri la picior, iar Contra are probleme la mâna dreaptă.

×
Subiecte în articol: sport