x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport George Cosac, omul din spatele campionilor

George Cosac, omul din spatele campionilor

de Mihai Igirosanu    |    10 Feb 2010   •   00:00
George Cosac, omul din spatele campionilor
Sursa foto: Bogdan Bărbulescu/AGERPRES

Titlurile mondiale la juniori obţinute de fondistul Paul Pepene şi de biatlonista Reka Ferencz au uimit lumea sporturilor de iarnă. Jurnalul Naţional vă prezintă povestea omului care i-a vegheat permanent, preşedintele CS Dinamo Braşov, George Cosac.



Fostul component al echipei de Cupa Davis a rememorat traseul pe care l-a parcus, în scurt timp, de la rachetă, la postul ocupat acum. "Am avut o şansă, pot spune că am urcat pas cu pas. În 1986, am venit la juniorii lui Dinamo, în anul 2000 am devenit antrenor secund, apoi am fost antrenor principal, iar în aprilie 2009 am fost numit de doamna comandant Elisabeta Lipă în funcţia actuală".

ŞANSA DE A "FURA" DE LA ŢIRIAC
Provenit de curând din lumea sportivilor, George Cosac nu este un preşedinte tipic, de birou. "Mi-a fost greu să plec de pe teren, dar caut să fiu mereu la competiţii. Am vrut să aduc câteva aspecte noi. Cred că foarte importantă este comunicarea dintre sportivii, antrenori, conducători şi pun mare preţ pe acest aspect. Am avut şansa de a fi în mediul sportivilor profesionişti, am participat la turnee, chiar organizez de câţiva ani un turneu Futures, în valoare de 10.000 de dolari. Am căutat să fur mereu câte ceva, mai ales că o altă şansă a fost aceea de a sta de multe ori lângă domnul Ion Ţiriac". La capitolul realizări şi planuri, George Cosac spune: "Cea mai importantă miză acum este realizarea unui parteneriat cu Primăria Braşov, cu care avem un proiect pentru construirea unei săli de tenis multifuncţionale şi acoperirea arenei de tenis. E importantă şi implicarea OMV-ului, care susţine de trei ani, pe termen lung, juniorii de la sărituri cu schiurile".

"PAUL ŞI REKA AU 700 DE LEI LUNAR. MĂ DOARE!"
Performanţa lui Paul Pepene şi Reka Ferencz l-a uimit chiar şi pe George. "Eu îi cunosc, dar era normal să mă surprindă. În raport cu ţările nordice, Norvegia, Finlanda, Danemarca, cu Germania sau Rusia, infrastructura noastră e inexistentă. Totuşi, începem să ne mişcăm şi cred că vom conta cu adevărat în scurt timp prin aceşti copii. Aş vrea să rezolvăm cât se poate de repede şi situaţia lor, să fie angajaţi în cadrul clubului, dar momentan există o problemă bugetară la nivel naţional. Mă doare că aceşti copii trăiesc dintr-o indemnizaţie lunară de 7 milioane de lei vechi. Am speranţe că problema se va rezolva curând. Aş dori să subliniez aprecierile necesare colaboratorilor mei, Dan Borca, antrenorul lui Paul Pepene, Gică Stoian şi Gheorghe Gârniţă, cei care se ocupă de pregătirea Rekăi Ferencz".

×
Subiecte în articol: sport