x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Internauţii din Ghencea

Internauţii din Ghencea

de Mihai Igirosanu    |    14 Ian 2010   •   00:00
Internauţii din Ghencea
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor

Campania de transferări a celei mai galonate echipe din fotbalul românesc a căpătat deja aspecte comice. După ce au ratat până şi transferul bătrânelului Yovov, conducătorii din Ghencea s-au reorientat spre jucători cu conturi pe facebook sau twitter.



Nivelul fotbalului românesc scade alarmant. Magnaţii de carton din Liga 1 nu mai bagă nici măcar sumele infime din anii precedenţi, iar conducătorii sau managerii au început să recurgă la tot felul de soluţii hazlii. Deunăzi, au aterizat cu surle şi trâmbiţe la Bucureşti trei jucători anonimi: americanul Josh Tudela, care face parte din lotul foarte lărgit al echipei Los Angeles Galaxy din Majos League Soccer, iranianul Omid Shokoufandeh şi brazilianul Roberto Linck Moreira, un număr 10 pursânge de la echipa unui colegiu din SUA. În afara faptului că nu pot fi decât cel mult de nivelul ligii a 2-a, cei trei au un numitor comun. Sunt vedete.

Dar nu pe gazon, ci pe diverse site-uri de socializare, precum Facebook sau Twitter, acolo unde au fost depistaţi de ziariştii români şi poate chiar de conducătorii Stelei. Ceea ce frapează este faptul că Josh Tudela a fost aşteptat, marţi, la Aeroportul "Henri Coandă", de aproape toată presa bucureşteană, zeci de reporteri sufocându-l efectiv pe jucătorul care are toate şansele să-şi facă bagajele peste mai puţin de o lună. În fine, cei trei par a reprezenta "marile lovituri" ale campaniei de achiziţii a "roş-albaştrilor".

În condiţiile plafonului ridicol de salarii şi de clauzele absolut stupide impuse de patronul din Ghencea, varianta căutării de talente pe internet sau prin liceele americane pare singura cu sorţi de izbândă.   

Yovov rămâne la Levski
Singurul jucător cât de cât cu firmă vizat de Steaua în această perioadă de mercato, bulgarul Hristo Yovov, a dat dovadă de inteligenţă. A preferat să rămână la Levski Sofia, acolo unde se pare că a semnat prelungirea contractului şi a acceptat chiar şi diminuarea salariului. Yovov s-a prezentat ieri în cantonamentul sofioţilor, de la Kavarna, iar decizia sa a fost confirmată de directorul financiar al lui Levski Sofia, Constantin Bajdekov. Stoperul Sorin Ghionea e aproape de un transfer la echipa turcă Genclerbirligi. "Internaţionalul român în vârstă de 30 de ani este aşteptat în această săptămână în Turcia. Va efectua vizita medicală, iar apoi va semna", a scris, ieri, Fanatik. Preţul fixat de Steaua este de 100.000 de euro.

"Nu ştiu nici o echipă din România. Despre Steaua mi-au spus prietenii mei, dar nu ştiu mai nimic. Gigi Becali? Cine e? Nu am auzit despre el"
Josh Tudela

×
Subiecte în articol: sport