x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Marco van Basten, din nou "rossonero"?

Marco van Basten, din nou "rossonero"?

de Delia Gomoescu    |    13 Mai 2009   •   00:00
Marco van Basten, din nou "rossonero"?
Sursa foto: MICHAEL KOOREN/REUTERS

AC Milan ar putea avea începând cu sezonul viitor un nou antrenor. Marco van Basten este unul dintre principalii candidaţi la conducerea tehnică a grupării peninsulare.



Olandezul este susţinut chiar de compatriotul său, marele Johann Cruyff, care consideră că fostul atacant al Milanului e cea mai potrivită persoană pentru această funcţie. "Este pregătit şi ştie să ţină vestiarul unit", a declarat Cruyff într-un interviu acordat cotidianului Gazzetta dello Sport. Cât despre faptul că mulţi văd o problemă în experienţa limitată în antrenorat a lui van Basten, Cruyff are şi aici argumente: "Şi despre Guardiola se spunea că nu este gata pentru a conduce o echipă ca Barcelona...". Marco van Basten, în vârstă de 44 de ani, a demisionat săptămâna trecută de la Ajax Amsterdam după ce a eşuat în tentativa de a-i califica pe "lăncieri" în Liga Campionilor. El a preluat banca tehnică a formaţiei din Amsterdam în sezonul trecut după patru ani petrecuţi la cârma naţionalei Olandei.

În ceea ce-i priveşte pe italieni, apele sunt tulburi pe "San Siro". Actualul tehnician al "rossonerilor", Carlo Ancelotti, nu mai este în graţiile patronului Silvio Berlusconi. Boss-ul milanez îl consideră pe antrenor principalul vinovat pentru sezonul slab pe care îl traversează echipa. La rândul său, Ancelotti susţine că ar rămâne la Milan pentru a-şi onora contractul care expiră în 2010, dar pe de altă parte negociază cu Chelsea. Presa engleză de ieri scrie că antrenorul italian s-a întâlnit luni seară cu emisarii clubului londonez pentru a discuta preluarea grupării pe de "Stamford Bridge".

×
Subiecte în articol: sport