x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ne batem cu bosniacii

Ne batem cu bosniacii

de Vlad Ionescu    |    14 Ian 2010   •   00:00
Ne batem cu bosniacii
Sursa foto: Gabi Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Naţionala masculină de handbal a României pleacă astăzi în Finlanda, unde va încerca să câştige grupa de calificare pentru play-off-ul Campionatului Mondial din 2011.



Pentru a prinde barajul, băieţii noştri trebuie să ocupe primul loc în grupa a II-a, ale cărei meciuri se vor disputa la Vantaa, tricolorii urmând să întâlnească Marea Britanie (15 ianuarie, ora 17:30), Finlanda (16 ianuarie, ora 20:00) şi Bosnia-Herţegovina (17 ianuarie, ora 17:00). Aceasta din urmă, ca exponentă a handbalului ex-iugoslav, este considerată principala contracandidată a României la calificare.

Antrenorii Vasile Stângă şi Sorin Toacsen au anunţat ieri lotul de 16 jucători, printre care se regăseşte şi interul Alin Şania. Acestuia i-a expirat suspendarea de şase etape dictată de FRH, pentru că, în octombrie anul trecut, nu a răspuns unei convocări la echipa naţională, deoarece ar fi plecat în Emiratele Arabe Unite pentru a-şi negocia transferul de la Steaua la Al-Wasl. "E îmbucurător că Alin Şania a venit la lot cu plăcere şi cu poftă de joc. Trebuie să câştigăm turneul, altfel nu mai avem nici o şansă să ajungem la Mondiale. Doar primul loc se califică în play-off, aşa că, orice nume au adversarele, trebuie să le învingem pe toate pentru a fi siguri de calificare", a declarat antrenorul secund Sorin Toacsen.

LOTUL PENTRU FINLANDA
Iată lotul de jucători convocaţi de cei doi tehnicieni: Ionuţ Stănescu, Mihai Popescu - portari, Florin Ciubotariu, Ioan Sabou, Iuliu Csepreghi, Alin Şania, Cristian Fenici, Mihai Rohozneanu, Rareş Jurcă, Marius Sadoveac, Ionuţ Georgescu, Valentin Ghionea, Laurenţiu Toma, Marius Novanc, Gheorghe Irimescu şi Iulian Stamate - jucători de câmp.

×
Subiecte în articol: sport