x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Oţelul – Dinamo 2-3: Chinuri post-derby

Oţelul – Dinamo 2-3: Chinuri post-derby

de Mihai Igirosanu    |    22 Mar 2010   •   00:00
Oţelul – Dinamo 2-3: Chinuri post-derby
Sursa foto: Alex Nicodim/Intact Images/Gazeta Sporturilor

Trupa din "Ştefan cel Mare" a confirmat gâfâind succesul din derby-ul cu Steaua. După o primă repriză controlată clar, Dinamo a căzut aproape total după pauză, iar victoria a fost consfinţită graţie şansei şi pripelii gălăţenilor.

O fază fixă şi o execuţie superbă a omului momentului, Marius Ale­xe, păreau să fi rezolvat după o pri­mă repriză în care Oţelul a scârţâit din toate încheieturile din cauza şarjelor rapi­zilor Andrei Cristea, Alexe sau Torje.

După pauză, Dorinel Munteanu şi-a dat seama de eroare, i-a introdus pe Gabriel Paraschiv şi pe Răzvan Ochiroşii, iar Oţe­lul a putut înclina terenul spre poarta lui Dolha. Firesc, defensiva cârpită a lui Ţăl­nar. Mai întâi, Paraschiv a redus din dife­ren­ţă, apoi Torje a scos un penalty graţie intervenţiei stupide a lui Perendija, An­drei Cristea a făcut 3-1 pentru Dinamo, dar aproape imediat Moţi l-a copiat pe sâr­bul gălăţenilor şi Antal a asigurat un final tensionat. Numai că, după elimina­rea lui Andrei Cristea, gaz­dele şi-au pierdut luciditatea, iar "alb-roşii" au supravieţuit.


TUNURILE PE ZICU ŞI AD. CRISTEA
Deşi euforici după victoria care introduce clar pe Dinamo în lupta pentru titlu, acţionarii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de prestaţia slabă din repriza secun­dă, iar Zicu şi Adrian Cristea par să-şi fi semnat deja sentinţa. "Nu e posibil să ai 2-0 la pauză şi să stai cu sufletul la gură până la final, dar întrebaţi-i pe Zicu şi pe Adrian Cristea. Mai sunt 12 etape şi probabil că nu mai vor să joace la Dinamo", a spus Vasile Turcu.

"Fericit pentru prima repriză, dar apoi am scos un mijlocaş ofensiv, am băgat unul defensiv şi n-am mai atacat deloc. Să-l lăsăm în pace pe Alexe, altfel o să ajungă precum Zicu şi Adrian Cristea. Dacă aş fi în locul lui Zicu, m-aş da accidentat până la final!", a completat preşedintele executiv, Cristi Borcea.

×
Subiecte în articol: sport