x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Remiză de palmares, dar continuă în Europa League

Remiză de palmares, dar continuă în Europa League

de Dragos Stoica    |    27 Aug 2009   •   00:00
Remiză de palmares, dar continuă în Europa League
Sursa foto: /AFP PHOTO/MEDIAFAX

Bănăţenii n-au şocat continentul, aşa cum îşi doreau, dar nici nu s-au făcut de ruşine. Au scos un egal în faţa unor adversari evident mai valoroşi, urmând să joace în grupele fostei Cupe UEFA.



Elevii lui Ovidiu Sabău se încurajau singuri atunci când declarau că visează la calificarea în grupele Champions League, după ce Stuttgart i-a pus la respect încă din turul de la Timişoara. La adăpostul acelui 2-0 din tur, nemţii n-au mai privit meciul de aseară cu aceeaşi seriozitate, dar tot s-au dovedit o nucă prea tare pentru bănăţeni.

Adevărul este că "Poli" nu s-a făcut de ruşine la Stuttgart. Atâta cât au putut, timişorenii au încercat câte ceva. Au ieşit la joc mizând pe viteza lui Bucur în avanposturi, au aglomerat mijlocul sperând să blocheze acţiunile gazdelor şi au avut parte de un creier limpede în centrul defensivei, Nibombe reuşind ieri un joc de excepţie. Totodată, trebuie spus că şi norocul a stat aseară de partea românilor. De câte ori au accelerat, gazdele au luat destul de uşor cu asalt poarta lui Pantilimon, componenţii lui Stuttgart ratând nu mai puţin de opt ocazii mari de gol de-a lungul celor 90 de minute, printre care şi o bară laterală. Titular, Ciprian Marica a fost unul dintre cei mai activi fotbalişti ai lui VfB, internaţionalul român trecând în două rânduri pe lângă gol, fiind înlocuit în minutul 78.

De partea cealaltă, Timişoara a avut şi ea de două ori deschiderea scorului în mână. În prima repriză, Artiom Karamian a înşirat câţiva adversari în viteză pe partea dreaptă pătrunzând în careu, dar a şutat în blocaj, pentru ca în partea secundă Bucur să plaseze subtil cu capul un balon spre buturile lui Jens Lehmann, însă mingea s-a scurs pe lângă poarta goală. Până la urmă, rezultat bun de palmares, iar Stuttgart merge meritat mai departe. De fapt, pentru Timişoara competiţia abia începe, o dată cu grupele "Europa League". 

Sabău şi-a certat elevii
Finalul meciului l-a găsit destul de afectat pe Ioan Ovidiu Sabău. Tehnicianul nu a fost mâhnit de faptul că a ratat calificarea în grupele "Champions League", cât de faptul că elevii săi nu au ştiut să profite de relaxarea cu care Stuttgart a abordat meciul în multe momente. "Au fost două meciuri în care VfB nu ne-a pus în dificultate, cu excepţia celor două goluri din tur. Azi am avut prea puţin curaj. Probabil trebuie să jucăm mai mulţi ani la nivelul acesta ca să căpătăm experienţă. Deşi eram nevoiţi să înscriem, atacanţii au fost prea statici şi s-au găsit mai mereu cu spatele la poartă. Nu am mai avut atitudinea şi ambiţia de la meciurile cu Şahtior", a declarat Sabău după meci.

"Timişoara a fost mult schimbată în bine faţă de tur, dar noi am dominat fizic"
Ciprian Marica - atacant VfB

×
Subiecte în articol: sport