x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Renaşterea lui Chivu - Românul a înscris în premieră pentru Inter

Renaşterea lui Chivu - Românul a înscris în premieră pentru Inter

de Delia Gomoescu    |    26 Apr 2010   •   00:00
Renaşterea lui Chivu - Românul a înscris în premieră pentru Inter
Sursa foto: /Reuters

După "furtuna" prin care a trecut la începutul anului, pentru Cristi Chivu a ieşit în sfârşit soarele. Fundaşul român a marcat sâmbătă seară primul său gol pentru Inter Milano în victoria cu 3-1 pe care "nerazzurrii" au obţinut-o acasă cu Atalanta, în etapa a 35-a din Serie A. Chivu, care a fost integralist, a închis tabela în minutul 78.

După ce l-a învins pe portarul Coppola cu un şut-"bombă" din afara careului, primul gând al lui Cristi s-a îndreptat către jumătatea sa Adelina. "M-am gândit la soţia mea în momentul când am dat golul, ea este cea mai importantă persoană din viaţa mea. A fost un gol important pentru mine, fiindcă am traversat o perioadă deloc uşoară în viaţa mea, dar şi pentru echipă, deoarece trebuie să câştigăm totul până la final", a declarat internaţionalul român la Inter Channel.

Pentru Chivu a fost al şaptelea gol în Serie A, primul în cele peste 80 de partide disputate în tricoul "nerazzurro" din 2007 încoace.

Cotidianul Gazzetta dello Sport a apreciat că prin acest gol Chivu a încheiat definitiv perioada de recuperare după accidentarea la cap suferită la 6 ianuarie: "În minutul 33 al reprizei secunde, a fost şutul-«bombă» al lui Chivu din afara careului, care a asigurat cele trei puncte pentru Inter şi a încheiat, în mod oficial, faza de refacere şi de revenire pe gazon a jucătorului român. A avut casca de protecţie pe cap, dar a putut să o dea jos pentru a se bucura la gol, fără să ia cartonaş galben. Mai bine decât un tricou".

La rândul său, site-ul calciomercato.it l-a considerat pe Chivu "jucătorul meciului", acordându-i nota 8: "Cea mai mare notă pentru Chivu pentru golul marcat şi pentru a sărbători faptul că a depăşit cu succes momentul dificil prin care a trecut".

×
Subiecte în articol: sport