x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sfaturile lui Gheorghe Craioveanu

Sfaturile lui Gheorghe Craioveanu

de Marius Mihalcea    |    11 Iun 2009   •   00:00
Sfaturile lui Gheorghe Craioveanu
Sursa foto: Laurenţiu Nica/Intact Images/Gazeta Sporturilor

Fostul jucător al grupării din Bănie consideră că cel mai bine pentru Florin Costea ar fi ca acesta să fie lăsat să plece la o echipă din străinătate, pentru că altfel are toate şansele să se plafoneze.



Sosit în România într-o scurtă vacanţă împreună cu soţia şi cu cei doi copii ai săi, Gheorghe Craioveanu, care aseară a fost unul dintre spectatorii de lux ai meciului în care Ştiinţa şi-a jucat şansa de a reveni în cupele europene după nouă ani de absenţă, s-a arătat plăcut impresionat de noua faţă a echipei. "Cu puţin noroc, Universitatea se putea lupta chiar la titlu în acest an, dar au fost câteva greşeli în momentele importante", a spus fostul nostru internaţional.

FLORIN COSTEA, BUN PENTRU BARÇA!
Craioveanu a vorbit şi despre cel mai valoros jucător al Craiovei, atacantul Florin Costea, cotat de finanţatorul Adrian Mititelu la 10 milioane de euro:
"Apare un moment când un jucător, dacă nu pleacă, se poate plafona. Din acest motiv cred că a sosit vremea ca Florin Costea să plece la o echipă din străinătate. Desigur, în locul lui Florin, Adrian Mititelu va trebui să aducă un fotbalist important, un lider. Am vorbit cu mulţi impresari şi cu mulţi directori sportivi de la cluburi din Spania despre Florin Costea, dar deocamdată e devreme".

Foarte bun cunoscător al fotbalului iberic, el activând în Primera şi în Segunda Division timp de 11 sezoane, Craioveanu crede că lui Florin Costea nu i-ar fi greu să se adapteze în Spania dacă ar ajunge la o echipă care joacă în modulul 4-3-3, folosit şi la Universitatea atât de Nicolo Napoli, cât şi de Jerry Gane: "El s-ar încadra perfect într-un stil al Barcelonei, al lui Betis, formaţii care folosesc un sistem asemănător cu cel al Universităţii, un 4-3-3. E greu de spus câte goluri ar marca în campionatul Spaniei. Noi, atacanţii, trăim din golurile pe care le înscriem, putem avea momente mai bune ori mai proaste, dar cred că Florin ar putea da lejer între 10 şi 15 goluri într-un sezon".
ŞTIE UN ANTRENOR
Aflat în căutarea unui tehnician pentru sezonul viitor după ce l-a debarcat pe italianul Nicolo Napoli, Adrian Mititelu a primit o propunere din partea lui Gheorghe Craioveanu.
"Eu am relaţii şi legături multe în fotbalul spaniol, e normal să încerc să-l ajut pe Adrian. Cred că antrenorul potrivit pentru Craiova este Victor Munoz, fostul tehnician de la Zaragoza. Este genul de antrenor ofensiv şi bătăios, exact pe stilul Ştiinţei", a spus Craioveanu.
Liber de contract după ce s-a despărţit de Getafe, Munoz (52 de ani), le-a mai antrenat pe Mallorca, Logrones, Lleida, Villarreal, Panathinaikos şi Huelva.

OLTENII, LA CUPA REGIUNILOR UEFA
Selecţionata Olteniei va reprezenta România la turneul final al celei de-a şasea ediţii a Cupei Regiunilor UEFA, competiţie rezervată fotbalului amator care se va desfăşura în perioada 15-22 iunie în Croaţia, la Zagreb. Selecţionata Olteniei face parte din Grupa A, alături de formaţiile Football Center Zagreb (Croaţia), Bratislava Region Football Association (Slovacia) şi Privolzhie (Rusia). Formatul competiţiei cuprinde două grupe a câte patru echipe, câştigătoarele acestora urmând să-şi dispute finala, programată la 22 iunie.

×
Subiecte în articol: sport