x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ana Porgras campioană mondială la bârnă, Chelaru argint la sol!

Ana Porgras campioană mondială la bârnă, Chelaru argint la sol!

24 Oct 2010   •   00:00
Ana Porgras campioană mondială la bârnă, Chelaru argint la sol!
Sursa foto: /Reuters

Gimnasta Ana Porgras a adus, duminică, României prima medalie la Campionatele Mondiale de la Rotterdam, cucerind aurul în finala la bârnă.

Ana Porgras a intrat a cincea în concurs şi a fost notată cu cea mai mare notă de până atunci, 15.366, cu care a obţinut în final medalia de aur, prima a delegaţiei României la CM din Olanda. "Aştept de foarte mult timp acest moment. N-am cuvinte, este foarte frumoasă medalia. Dar atunci când cântă imnul, te gândeşti şi la munca din spate. Când te chinui, munceşti în sală, când ne e foarte greu, când nu mai putem, ne gândim la momente ca acestea şi trecem mai uşor peste asta. Cel mai mare vis este medalie la olimpiadă, dar şi acest titlu este un vis. O să-mi dea mai multă încredere această medalie. Doamna Bitang probabil că o să mă felicite, dar integralul de la bârnă nu a fost perfect şi mă aştept la observaţii, pentru că se putea şi mai bine. Am făcut mai bine la individual compus. Viitorul meu va fi aproape la fel, în sală, mult mai multă muncă, pentru că pe lângă medalia asta am pierdut poate multe altele. O să învăţ din toată experienţa asta, voi munci mai mult, să devin cea mai bună. O medalie la Mondiale nu te face mai bună, e o medalie, şi dacă vrem şi altele trebuie să muncim mult, chiar mai mult decât până acum", a declarat Ana după festivitatea de premiere.

Medalia de argint a revenit americancei Rebecca Bross şi chinezoaicei Linlin Deng , ambele notate cu 15.266, iar cea de bronz nu s-a acordat în acest caz.

Tot duminică, Diana Chelaru a cucerit a doua medalie pentru delegaţia României la aceste Campionate Mondiale după ce a terminat a doua în finala la sol, la egalitate cu rusoaica Aliya Mustafina. "Ştiam că sunt pregătită, dar nu ştiam sigur ce se va întâmpla, pentru că totul se poate schimba în orice moment. Nu m-am uitat nici pe tabelă, nici la celelalte concurente, m-am gândit numai la ce am eu de făcut, să-mi fac integralul cum ştiu eu mai bine. Nu m-am uitat la Sandra, dar i-am ţinut pumnii. Medalia asta mă face să muncesc mai mult pentru olimpiadă, îmi dă încredere şi pe mai departe sper să fie şi mai bine. Ştiam că puteam să fiu şi mai sus decât Mustafina, fără unele ezitări, dar ăsta a fost concursul şi nu se mai poate schimba. Am fost fericită când am urcat pe podium. Pot mai mult, dar trebuie să muncesc'', a declarat Diana la finalul concursului.

Diana a intrat a şasea în concurs, reuşind un exerciţiu curat, fără greşeli majore, cu elementele acrobatice executate curajos, primind nota 14.766, la fel ca rusoaica Aliya Mustafina. Cele două au împărţit medalia de argint. ""

Sandra Izbaşa a fost a doua în finala de la sol, dar evoluţia sa a fost cu probleme, două ieşiri din covor aducându-i doar nota 13.983, cu care s-a clasat pe locul şapte. Revenită în competiţii după o operaţie gravă la tendonul ahilian, Sandra Izbaşa a încheiat competiţia din Olanda plângând, dezamăgită de faptul că a ratat o medalie la aparatul favorit, solul.

Medalia de aur a fost câştigată de australiana Lauren Mitchell, 14.833, iar cea de bronz nu s-a acordat în acest caz.

Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru au încheiat participarea delegaţiei României la Campionatul Mondial de la Rotterdam.

În prima finală a zilei, Flavius Koczi s-a clasat pe locul cinci (16.208), titlul mondial revenind francezului Thomas Bouhail (16.449 puncte).

Ultimele prezenţe româneşti la CM de la Rotterdam vor fi cele ale Sandrei Izbaşa şi Diana Chelaru, în finala de la sol.

Rezultatele obţinute de delegaţia României la CM de la Rotterdam, până în prezent: echipa feminină - locul 4 în finală, echipa masculină - nu s-a calificat în finală, Flavius Koczi - locul 16 în finală la individual-compus, Ana Porgras - locul 4 în finală la individual-compus şi Raluca Haidu - locul 9 în finală la individual-compus, Flavius Koczi - locul 6 în finală la sol, Diana Chelaru - locul 7 în finală la sărituri, Ana Porgras - locul 5 în finală la paralele, Flavius Koczi - locul cinci în finală la sărituri, Ana Porgras - medalie de aur în finală la bârnă.

Obiectivul la CM de al Rotterdam este obţinerea unei medalii şi una-două clasări pe locurile 4-6.

Ambele echipe ale României s-au calificat la CM din 2011, de la Tokyo, la care au acces primele 24 din calificări.

×
Subiecte în articol: stiri