x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern România s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale

România s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale

23 Sep 2010   •   00:00
România s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale
Sursa foto: /Reuters

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale, turneu amical care se desfăşoară în aceste zile la Aarhus (Danemarca), după ce a remizat, astăzi, în al treilea meci din Grupa B a competiţiei, 27-27 cu Suedia.

România avea un avantaj de două goluri la pauză, 14-12, după ce au condus şi la cinci goluri (6-1) în debutul meciului. Partea a doua a jocului a fost mai echilibrată, iar în ultimele zece minute s-a mers cap la cap. Cu toate că tricolorele au condus 27-25 când mai erau trei minute, Suedia a reuşit să egaleze pe final.

Marcatoarele tricolore au fost Amariei 7 goluri, Neagu 5, Ardean 5, Brădeanu 4, Nechita 2, Geiger 2, Manea 1, Moldovan 1.

Naţionala antrenată de Radu Voina s-a calificat în semifinale de pe primul loc în grupă. În primele două zile la Cupa Mondială, echipa noastră îşi trecuse în cont două victorii preţioase, 21-20 în faţa campioanei europene şi olimpice en-titre, Norvegia, şi 32-24 în faţa campioanei mondiale, Rusia. Tricolorele îşi vor afla adversara din semifinale după meciurile care vor stabili ierarhia finală din grupa A, urmând să întâlnească echipa de pe locul al doilea.

Semifinale competiţiei sunt programate sâmbătă, pentru ca finala mică şi cea mare să aibă loc duminică, în ultima zi a competiţiei din Danemarca. Naţionala României a câştigat ediţia din 2009 a Cupei Mondiale, învingând în finală campioana europeană şi olimpică en-titre, Norvegia.

×
Subiecte în articol: stiri