x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru "Doamne… ce măcel!"

"Doamne… ce măcel!"

de Maria Sârbu    |    23 Apr 2010   •   00:00
"Doamne… ce măcel!"

Noul spectacol al Teatrului de Comedie, "Doamne... ce măcel!" (Le Dieu du carnage) de Yasmina Reza, regizat de Lucian Giurchescu, va avea premiera la 7 mai.



Varianta în limba română a acestei piese aparţine tot lui Giurchescu, care a ales textul autoarei franceze pentru că ea "face din obişnuitul oricărei zile un mic (...) eveniment". Premiera absolută a piesei "Doamne... ce măcel!" a avut loc la sfârşitul anului 2006, la Schauspielhaus din Zürich, în regia lui Jürgen Gosch. Un an mai târziu, la Theatre Antoine din Paris punea în scenă acest text chiar autoarea.

Apoi s-a montat la Gielgud Theatre West End Londra, regia Mathew Warchus, spectacolul obţinând, în 2009, Premiul "Laurence Olivier" pentru "Cea mai bună comedie". Anul trecut, producţia de la Bernard B. Jacobs Theatre de pe Broadway (New York), realizată cu acelaşi text, a obţinut trei Premii Tony, pentru cea mai bună piesă, cea mai bună regie şi cea mai bună actriţă în rol principal. În spectacolul de la Comedie joacă actorii Delia Nartea/Teodora Stanciu, Tania Popa, Marius Drogeanu şi Alexandru Conovaru.

×
Subiecte în articol: teatru