x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Gala Teatrului Tânăr

Gala Teatrului Tânăr

de Rozana Mihalache    |    25 Mar 2010   •   00:00

Dacă până acum nu aţi aflat sau nu aţi avut timp să vă organizaţi şi să vă înscrieţi în concurs, e bine să ştiţi că organizatorii evenimentului Gala Teatrului Tânăr prelungesc perioada de înscriere până la data de 15 aprilie 2010. Aşadar, înainte cu... talent!
Marile scene din Europa vă aşteaptă!

"Am lansat Gala Teatrului Tânăr la data de 5 martie, dar încă avem solicitări din partea multor trupe care, din cauza constrângerilor financiare, nu au reuşit să finalizeze proiectele pentru evenimentul nostru. Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a creat acest eveniment pentru a sprijini tinerii actori în dorinţa lor spre afirmare... motiv pentru care considerăm că este de datoria noastră să prelungim perioada de înscriere până la data de 15 aprilie, pentru a da şansa tinerilor actori să ni se prezinte în forma lor cea mai bună" (Camelia Buda, director proiect Gala Teatrului Tânăr)

"Este cea mai lăudabilă iniţiativă posibilă. Sunt atâtea trupe de tineri, sunt atâţia tineri care îşi doresc să facă teatru şi nu au unde, îşi găsesc tot felul de spaţii neconvenţionale, joacă prin garaje, hale, joacă pe blocuri, joacă doar din dorinţa de a juca" (Sandu Pop, actor Teatrul de Comedie)

"Mi se pare că sunt prea puţine astfel de iniţiative. Ar trebui ca toate fundaţiile din România să facă asemenea gesturi, pentru că le facem pentru noi dacă ele vor avea rezultat, şi am speranţa că aşa se va întâmpla. Noi toţi vom fi beneficiarii culturii" (Alice Barbu, regizoare)

"Orice fel de sprijin este binevenit. Sper că marele câştig va fi prin faptul că ei, intrând în contact cu alte teatre din alte ţări, vor fi mai deschişi decât noi şi mai rapizi în a acţiona. Nu se mai poate ca teatrul să rămână după aceeaşi lege a muncii şi după aceeaşi organigramă ca în 1989" (Marius Florea Vizante, actor Teatrul de Comedie)

"E un lucru foarte bun, e un lucru extraordinar. Dacă ar face măcar fiecare om care are posibilitatea financiară ceva de genul ăsta, chiar să investească o sumă mai mică, cred că s-ar întâmpla lucrurile mult mai frumos şi mult mai bine şi ar creşte şi ţara asta în vreun fel.Şi mă bucur că această campanie nu se face pentru mediatizarea unui personaj (n.r. - Dan Voiculescu), ci se face pentru că se face. Se face pentru alţii" (Marius Manole, actor Teatrul Naţional)

SELECŢIE
Trupe formate din maximum şapte actori, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, se pot înscrie în concurs până la data de 15 aprilie 2010. Pentru a putea participa, tinerii actori trebuie să susţină un spectacol de teatru universal, care să corespundă următoarelor genuri: teatru-dans, Comedia Del Arte, teatru-pantomimă, coregrafie-cuvânt.
Selecţia va fi făcută de un juriu alcătuit din mari personalităţi ale teatrului românesc şi va avea loc la Teatrul Nottara în zilele de 28 şi 29 aprilie. Trupa câştigătoare va fi anunţată la 6 mai, în cadru festiv, la Teatrul Odeon. Marele premiu, în valoare de 100.000 de dolari, va fi acordat sub formă de finanţare a participării trupei la festivaluri de teatru din Europa.

Detalii privind înscrierea în concursul Gala Teatrului Tânăr găsiţi pe http://galateatruluitanar.wordpress.com şi www.fudv.ro)

×
Subiecte în articol: teatru