x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru "Lecţia” lui Mălăele, de patru ori în Italia

"Lecţia” lui Mălăele, de patru ori în Italia

de Maria Sârbu    |    23 Mar 2010   •   00:00
"Lecţia” lui Mălăele, de patru ori în Italia
Sursa foto: Augustin Bucur/
0-116716-afis._lectia_firenze.jpgHoraţiu Mălăele are mare succes în Italia. S-a văzut acest lucru chiar cu două luni în urmă, când la Teatro Belli din Roma a jucat în "Podu'", spectacol pe care l-a şi regizat la Teatrul Metropolis din Bucureşti. Acum, artistul pleacă într-un alt turneu în Italia, de data aceasta cu "Lecţia" de Eugène Ionesco, o creaţie montată tot de el, dar la Teatrul Naţional din Bucureşti, şi care va avea patru reprezentaţii la Barberino di Mugello şi Florenţa.

Dacă turneul cu "Podu'" a fost organizat de Accademia di Romania in Roma - ICR, cel de acum, cu "Lecţia", se înscrie în proiectul internaţional, realizat de Catalyst şi Regiunea Toscana, în colaborare cu Associazione Teatro Puccini, Primăria din Barberino di Mugello, sub patronajul Ambasadei României în Italia.

Primele două reprezentaţii vor avea loc la 26 şi 27 martie, la Teatrul  Corsini din Barberino di Mugello. Apoi, la 30 şi 31 martie, publicul din Florenţa va avea parte de acest spectacol, programat la Teatro Puccini. Afişul spectacolului, realizat cu prilejul turneului, poate fi văzut, în Florenţa, în locurile pentru afişaj.

Alături de Horaţiu Mălăele, care îl interpretează pe Profesorul din piesa lui Ionesco, se vor afla actriţele Aylin Cadîr (Eleva) şi Natalia Călin (Menajera Marie).

Premiera spectacolului "Lecţia" a avut loc la Naţionalul bucureştean în mai anul trecut. De atunci, biletele sunt la mare căutare, chiar dacă Horaţiu Mălăele joacă în diverse montări, pe mai multe scene în Bucureşti: la Teatrul Bulandra, la Teatrul de Comedie, la Metropolis sau la TNB, aici realizând şi rolul Tartuffe. În curând, el va putea fi văzut la Comedie într-un nou spectacol - "Femeia care şi-a pierdut jartierele" de Eugène Labiche, în regia lui Silviu Purcărete. În toamnă, Mălăele va începe filmările la cel de-al doilea lungmetraj al său.

×
Subiecte în articol: teatru