x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatrul de Comedie va da mâine premii

Teatrul de Comedie va da mâine premii

de Maria Sârbu    |    21 Mai 2010   •   00:00

Cea de-a opta ediţie a Festivalului Comediei Româneşti "festCO" se încheie mâine cu două spectacole pe texte de Eugene Ionesco: "Cântăreaţa cheală", o creaţie realizată de Alexandru Dabija la Teatrul German din Timişoara şi prezentată acum pe scena Teatrului de Comedie (ora 18:00), şi "Lecţia", regizată de Horaţiu Mălăele în care el deţine şi rolul principal, montare a Teatrului Naţional din Bucureşti jucată pe scena proprie, la Sala Atelier (ora 19:00).

Apoi, de la ora 20:30 va avea loc Gala Comediei Româneşti (Sala Mare a Teatrului de Comedie - organizatorul festivalului), în cadrul căreia se vor acorda premiile "festCO". Totodată vor fi înmânate premiile Concursului de Comedie Românească, organizat de cinci ani.

Astăzi, publicul este invitat să vadă la Teatrul de Comedie spectacolul selectat în concurs "Take, Ianke şi Cadîr" de V.I. Popa, regia Lucian Sabados - producţie a Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti. De remarcat gestul organizatorilor festivalului de a programa în afara concursului (mâine, ora 13:00, Teatrul de Comedie, Sala Nouă) spectacolul câştigător al Premiului "festCO" la Festivalul de Teatru pentru Liceeni "Jos Pălăria", ediţia 2009.

În acest an, "festCO", care a început la 15 mai, a reunit, în competiţie, mai multe montări semnate de importanţi regizori pe scenele din Bucureşti şi din ţară, fiind alese cele mai valoroase producţii realizate pe comedii româneşti semnate de autori precum Ionesco, Dumitru Solomon, Alecsandri, Vişniec, Mimi Brănescu, Peca Ştefan, V.I. Popa. Au fost spectacole şi în afara concursului, ale studenţilor. Câştigătorii vor fi desemnaţi de un juriu format din Sanda Manu, Marina Constantinescu şi Vladimir Găitan.

×
Subiecte în articol: teatru