x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Avocado: fruct de viaţă lungă

Avocado: fruct de viaţă lungă

de Gina Matei    |    25 Aug 2009   •   00:00
Avocado: fruct de viaţă lungă

Un fruct hrănitor datorită conţinutului mare de proteine şi grăsimi. Uşor digerabil graţie enzimelor conţinute. La acestea se mai adaugă şi gustul delicios. Şi asta nu este tot! Avocado este un fruct miraculos în ceea ce priveşte proprietăţile sale antiîmbătrânire, putând influenţa chiar şi longevitatea.

Avocado este recunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, antiinflamatoare, de protejare a ficatului şi de scădere a nivelului glicemiei şi a colesterolului. Aceste proprietăţi, dar şi altele, se datorează conţinutului bogat în betasisterol, substanţă care scade colesterolul, previne bolile cardiovasculare şi reduce intensitatea simptomelor asociate creşterii în volum a prostatei.
Substanţele active din aceste fructe contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi reduc stresul.

PIELE SĂNĂTOASĂ
Avocado este introdus cu succes în compoziţia multor produse cosmetice, graţie uleiurilor esenţiale şi complexului de vitamine B, care hrănesc pielea şi unghiile în profunzime. Uleiul de avocado extras din sâmbure este renumit pentru proprietăţile antibacteriene, antirid, cicatrizante. Graţie acestor proprietăţi, avocado se recomandă pentru tratarea acneei, dermatitelor, accelerând procesul de vindecare al pielii.

Pielea poate beneficia de substanţele hrănitoare din acest fruct dacă se face un masaj cu miezul fructului. Acesta se taie în două şi se aplică pe faţă. Se lasă 15 minute să acţioneze. Efectul obţinut: piele mătăsoasă, strălucitoare", precizează Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med.

Cu un puternic efect energizant, avocado îmbunătăţeşte potenţa sexuală, fiind un veritabil afrodisiac. Specialistul nostru îl recomandă şi pentru revigorarea organismului în perioadele de convalescenţă.

RECOMANDARE
Alege întotdeauna avocado bine copt: e destul de greu şi poate fi apăsat uşor cu degetul. Fructele tari la apăsare nu sunt coapte, iar cele moi sunt deja trecute. În cazul în care ai cumpărat un avocado necopt, îl poţi lăsa să se coacă la temperatura camerei, eventual învelit în hârtie de ziar. Asigură-te că fructul nu are pete negre sau porţiuni degradate pe coajă.

×
Subiecte în articol: terapii complementare