x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Târgu-Mureşului, Dorin Florea, ameninţă jurnaliştii

Primarul Târgu-Mureşului, Dorin Florea, ameninţă jurnaliştii

de Raluca Cret    |    16 Iun 2010   •   00:00

În cadrul unei conferinţe de presă, Florea a ameninţat doi jurnalişti care i-au cerut date concrete despre subiectele abordate.

Nu este prima dată când primarul Dorin Florea îi ia peste picior pe jurnaliştii care îi pun întrebări în cadrul conferinţelor de presă. De data aceasta însă, primarul a mers prea departe şi l-a ameninţat pe un reporter de la Radio Târgu-Mureş că va interveni la conducerea instituţiei pentru a-l transfera pe emisiuni. Totul a pornit de la o întrebare a lui Valeriu Russu, reporterul radioului, care i-a cerut date despre un proiect de reabilitare de străzi. Întrebarea a venit în contextul în care Primăria Târgu-Mureş ar putea pierde finanţarea pentru drumul ocolitor al oraşului, din cauză că proiectul este contestat în instanţă de un ONG.

În paralel, Primăria a pregătit un aşa-zis "plan B", un proiect care îl va prezenta spre finanţare, în cazul în care procesul se va tergiversa. Proiect care presupune costuri în plus, cu realizarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice, cheltuieli până la urmă din banul public, cauzate de demararea procesului. Primarul a reacţionat dur la încercările reporterului de a oferi date concrete: "Ce vrei, mă, să-ţi răspund, vrei să fiu altfel, ticăloşia asta poţi să o umpli cu cuvinte? Nu! (reporter: "Avem nevoie şi de informaţii mai precise domnule primar, cu tot respectul"). Ce precis mai vrei de atâta, Rusule? (reporter: "Consideraţiile dumneavoastră personale chiar nu mă interesează"). Atunci nu mai veni. O să vorbesc la radio să te ţină undeva numai la emisiunile care îţi plac".

Mai dur a fost cu un realizator de dezbateri în cadrul postului local al Realităţii TV, Adrian Giurgea, care l-a întrebat pe primar despre un proces pornit pe vremea fostului primar. "Fii corect dacă eşti, nu cum vă îndeamnă ăla, Vântu. (reporter: "Ei, Vântu, director la Mureş e altul, v-a fost consilier până acum două luni"). Să sperăm că aveţi noroc de acum încolo. (reporter: "Am înţeles că dumneavoastră l-aţi pus"). Nu ştiu, eu nu am pus pe nimeni, că nu am pixul, eu dacă ar fi după mine v-aş desfiinţa postul şi v-aş învăţa în primul rând să informaţi corect, nu isteria României".

Nemulţumirea jurnaliştilor vine ca o reacţie la ultimele conferinţe de presă, în care primarul a apărut cu date inexacte, aproape inexistente la capitolul bani investiţi din bugetul local. Deocamdată nici unul dintre cei doi jurnalişti nu au reacţionat oficial la declaraţiile primarului.

×
Subiecte în articol: trafic