x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Capitala verde: Graffiti interzis, afişele dezlipite

Capitala verde: Graffiti interzis, afişele dezlipite

de Monica Andrei Capatos    |    22 Mar 2010   •   00:00

Un oraş mai curat şi mai verde, acesta este mesajul transmis ieri de primarul general, Sorin Oprescu, la lan­sarea campaniei "Capitala creşte verde".

Până în toamnă, administraţiile subordonate municipalităţii, dar şi asociaţiile de locatari vor fi obligate să-şi facă ordine în ograda lor. Astfel, spaţiile verzi şi locurile de joacă vor fi refăcute, trotuarele spălate, străzile curăţate, mobilierul stradal deteriorat înlocuit şi faţadele clădirilor zu­gră­vi­te. Nu vor face excepţie nici şco­lile, grădiniţele şi spitalele.

Afişele din campaniile electorale uitate de ani buni, chiar din 1996, vor fi dezli­pite de pe stâlpi, mesajele şi desenele de tip graffiti vor fi şterse, amena­­jându-se locuri speciale pentru cei pasionaţi de această artă ne­con­ven­ţi­o­nală.

Pe parcursul campaniei vor fi marcate Ora Pământului şi Ziua Mondială a Sănătăţii. Startul a fost dat ieri, când spaţiile verzi de pe malurile Dâmbo­vi­ţei au început să fie reamenajate, acestea fiind în administrarea mu­ni­ci­palităţii încă din 1948.

De men­ţi­onat este faptul că ieri a fost ultima conferinţă a edilului în sediul vechi al Primăriei Capitalei. De astăzi, instituţia va funcţiona în clădirea nouă de pe Splaiul Independenţei, nr. 291-293, lângă staţia de metrou Se­mă­nă­toa­rea. Chiria anuală va fi de 2,7 mili­oane de euro pe an, mai exact 224.000 de euro pe lună.

×
Subiecte în articol: verde!