x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se cartează gropile de gunoi

Se cartează gropile de gunoi

de Alexandru Nastase    |    12 Apr 2010   •   00:00
Se cartează gropile de gunoi
Sursa foto: Lucian Dobrater/Jurnalul Naţional



Pregătirea Zilei Naţionale a Curăţeniei - 25 septembrie - a intrat într-una dintre cele mai importante faze: identificarea şi cartarea gropilor de gunoi formate artificial pe întregul teritoriu al ţării. Aceste gropi, care împânzesc toa­tă­ ţara, vor fi ecologizate la sfârşitul lui sep­tembrie în cel mai mare eveniment eco­lo­gist desfăşurat până acum în România, denumit "Let's Do It, Romania!".

În această lună, echipa "Let's Do It Romania!" a început cartarea, una dintre cele mai importante etape ale proiectului, care îşi propune să cureţe întreaga ţară de gunoaiele din arealele naturale într-o singură zi, la data de 25 septembrie 2010. "Fiecare român înscris pentru cartare reprezintă încă un pas făcut împreună pe drumul spre în­de­pli­ni­rea obiectivului comun - România curată. Ajută-ne să punem la cale cea mai mare acţiune de voluntariat din România! Putem stabili un nou record, pentru că România este cea mai mare ţară din Europa care organizează acest proiect!", a declarat Liana Buzea, iniţiatoarea proiectului.


PRIMELE REZULTATE
Primul judeţ ales pentru cartarea gropilor artificiale de gunoi este Cluj, regiunea cu cel mai mare număr de vo­luntari înscrişi (185) prin intermediul formularului de pe site-ul www.letsdoitromania.ro .

Acţiunea a avut loc în acest week-end, evenimentul de cartare din Cluj fiind structurat pe durata a două zile. Astfel, în prima zi (sâmbătă) a fost organizată conferinţa de presă, la care au participat reprezentanţi ai Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului NV 6, cât şi reprezentanţi ai Prefecturii Cluj-Napoca, Pri­mă­ri­ei Cluj-Napoca, Consiliului Judeţean Cluj şi Administraţiei Naţionale "Apele Române". În aceeaşi zi au fost realizate instructaje, iar voluntarii au fost împărţiţi pe echipe. Cea de-a doua zi a fost dedicată cartării propriu-zise, la final fiind trase concluziile pe baza experienţei voluntarilor de pe teren.


"IMPLICĂ-TE!"
Echipa "Let's Do It, Romania!" cere sprijinul tuturor românilor pentru continuarea etapei de cartare, etapă care va rezolva multe dintre necunoscutele proiectului. Toţi cei care dispun de GPS, maşină, timp liber, energie şi, mai ales, doresc să vadă România curată sunt încurajaţi să se înscrie pe site la secţiunea "Implică-te!". "Let's Do It, Romania!" este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune să cureţe deşeurile din toată ţara, din arealele naturalea într-o singură zi: 25 septembrie.

×
Subiecte în articol: verde!