x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Franţa: Şase cazuri de narcolepsie după vaccinarea împotriva gripei A/H1N1

Franţa: Şase cazuri de narcolepsie după vaccinarea împotriva gripei A/H1N1

26 Aug 2010   •   00:00

Agenţia franceză de securitate sanitară a produselor de sănătate (AFSSAPS) a anunţat că, începând de luni, au fost semnalate  şase cazuri de narcolepsie la persoane vaccinate împotriva gripei cu virus A/H1N1 .

Cinci dintre aceste cazuri au survenit după administrarea vaccinului Pandemrix, produs de laboratorul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK) şi unul după administrarea vaccinului Panenza, de la Sanofi-Pasteur (grupul Aventis).

"În acest stadiu, nu este stabilită o legătură între vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 şi apariţia narcolepsiei", subliniază, într-un comunicat, AFSSAPS, precizând că aceste cazuri vizează trei copii şi trei adulţi.

Agenţia adaugă că aceste date şi cele privind toate cazurile europene "fac în prezent obiectul unei evaluări de către Agenţia europeană a medicamentului (EMEA), în colaborare cu autorităţile de sănătate europene, printre care şi AFSSAPS".

Narcolepsia cu cataplexie este o boală rară caracterizată prin accese de somn în timpul zilei, asociate cu "atacuri de cataplexie", relaxări bruşte ale musculaturii, declanşate de o emoţie puternică.

După informaţiile difuzate la 18 august de agenţia suedeză (şase cazuri de narcolepsie la una sau două luni după vaccinarea cu Pandemrix a unor copii cu vârste de 12 până la 16 ani), mai multe cazuri de narcolepsie au fost semnalate în Finlanda (şase cazuri) şi în prezent în Franţa.
Mediafax

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă vaccinare ah1n1