x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Minicomputere contra surdităţii

Minicomputere contra surdităţii

07 Mai 2009   •   00:00
Minicomputere contra surdităţii

Dacă, din nefericire, aţi ajuns la surditate, există o soluţie optimă: aparatele auditive digitale (AAD). Ele se adresează diferitelor grade de hipoacuzie: uşoară, medie, severă sau profundă.



AAD sunt disponibile la Clinica pentru ureche Audio Optica atât în varianta retroauriculară (poziţionate în spatele urechii), intraauriculară (complet în canal, practic invizibile), cât şi în cea mai modernă variantă, cea a aparatelor cu tehnologie RITE (receiver in the ear), retroauriculare, de dimensiuni foarte mici şi discrete.

Managerul clinicii pentru ureche Audio Optica, Mihaela Ionescu, spune că AAD sunt adevărate computere în miniatură, care oferă purtătorului o calitate excepţională a sunetului. Fie că se află pe stradă, asaltat de zgomotul traficului, fie că este acasă, la televizor, sau face o plimbare liniştită prin parc, acesta nu mai trebuie să modifice în permanenţă reglajele aparatului, alegând diferite programe pentru diverse situaţii. Deoarece microcipul încorporat în aparat recepţionează schimbările survenite în mediul sonor şi se adaptează automat şi practic instantaneu la noile condiţii.

AVANTAJE
Dotate cu un sistem de analiză globală a sunetului, aparatele auditive realizează 16.000 de ajustări acustice pe secundă, separând vorbirea de zgomotul de fond fără a afecta calitatea înţelegerii cuvintelor. Procesorul digital de semnal realizează milioane de calcule într-un timp atât de scurt, încât modificările sunetului recepţionat, analizat şi retransmis sunt practic instantanee.

Dimensiunile extrem de reduse ale acestor microprocesoare, designul atractiv, ergonomic, modern fac ca aceste aparate auditive să fie invizibile în ureche şi să fie extrem de uşor de utilizat. Persoana care poartă un astfel de aparat poate acorda toată atenţia discuţiilor şi la tot ceeea ce se întâmplă în mediul înconjurător, deoarece, odată aşezat pe ureche, AAD îşi face treaba singur, fără ca utilizatorul să fie nevoit să dea atenţie reglajelor şi volumului. Adaptarea la posibilităţile auditive ale pacientului este mult mai precisă chiar şi în cazul unor situaţii deosebite.

COMPATIBILE CU IPOD, IPHONE...
Principalele facilităţi oferite de AAD şi care nu se regăsesc în aparatele analogice sunt: reducerea zgomotului, reducerea efectului Larsen (feedback-ecou), compresia dinamică, o mai mare flexibilitate în folosirea microfoanelor direcţionale, posibilităţi de reducerea zgomotului propriu al aparatului auditiv, micşorarea ritmului vorbirii (mai ales în cazul vârstnicilor, inteligibilitatea e mai slabă la un ritm alert al vorbirii şi acest lucru poate fi înlăturat în AAD prin memorarea şi redarea mai lentă a mesajului verbal).

AAD sunt compatibile cu ipod, iphone, computer, sistem FM, telefoane mobile, bluetoth, fără să interfereze cu acestea (fără a produce microfonie). La Clinica Audio Optica beneficiaţi de investigaţii audiometrice şi audiologice, consiliere protetică, informaţii de specialitate în domeniu, noutăţi şi toate posibilităţile de recuperare auditivă.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă