x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Noi cazuri de infectare cu bacteria rezistentă la antibiotice, în Austria

Noi cazuri de infectare cu bacteria rezistentă la antibiotice, în Austria

27 Aug 2010   •   00:00

Două cazuri de infectare cu bacteria de tip NDM-1, rezistentă la antibiotice, au fost identificate în Austria, la persoane contaminate în spitale din străinătate, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii, citat de AFP. Cele două paciente au fost tratate la clinica universitară Graz (din sud-estul Austriei), una dintre ele, care venea din Pakistan, fiind îngrijită şi vindecată, iar a doua, care venea din Kosovo, fiind încă sub tratament, potrivit unui comunicat al ministerului.

Medicii din Graz au putut identifica această tulpină de tip NDM-1 cu cooperarea laboratoarelor medicale, pe baza unor informaţii internaţionale obţinute din alte ţări unde au fost detectate tulpini asemănătoare. Pentru a preveni multiplicarea în Austria a acestei tulpini de bacterie rezistentă la antibiotice, ministerul preconizează să se efectueze teste la toate persoanele care s-ar fi îmbolnăvit în India sau Pakistan, la apropiaţii lor, precum şi la personalul medical care a lucrat în spitale din aceste ţări.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă