x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Risc real de contaminare

Risc real de contaminare

de Magda Colgiu    |    30 Apr 2010   •   00:00

Aparatura medicală de la CF 2 este prost dezinfectată, a anunţat ieri ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, la o conferinţă de presă în care au fost prezentate concluziile anchetei desfăşurate la unitatea medicală. Ministrul a mai precizat că, în cazul unei intervenţii chirurgicale desfăşurate în aceleaşi condiţii, există un risc real de contaminare.

Personalul medical îşi desfăşoară activitatea într-un mediu impropriu, cu un instrumentar sterilizat incorect. Cseke a mai precizat că la CF 2 nu sunt condiţii de sterilizare a instrumentarului, nu există un control al circulaţiei germenilor, sunt folosiţi dezinfectanţi improprii, iar laboratorul epidemiologic, deşi există, nu funcţionează. Ministrul nu exclude demiterea conducerii administrative a spitalului.

În legătură cu concediile medicale, Cseke a anunţat că nu se va intra în casa pacientului pentru a se verifica starea lui de sănătate. O eventuală verificare se va realiza doar cu acordul membrilor familiei pacientului. Conform Legii, începând cu data de 15 mai, intră în vigoare OUG privitoare la concediile medicale.

"Pacientul va completa o declaraţie pe proprie răspundere, prin care se obligă să indice domiciliul pe toată perioada concediului, să fie prezent la adresa indicată şi să poată fi vizitat", a declarat ministrul. "Orarul în care se vor face vizitele este 8:00-11:00, 12:00-17:00, 18:00-20:00", a mai spus ministrul. În cazul absenţei, se va sista plata concediului de a doua zi", a adăugat ministrul.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă