x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Clauza soc - Giuseppe Gianini trebuia sa joace!

Clauza soc - Giuseppe Gianini trebuia sa joace!

de Ovidiu Ciutescu    |    14 Feb 2007   •   00:00
Italianul s-a agatat degeaba de contract pentru a recupera diferenta de bani
Venit in rol de salvator la FC Arges, fostul simbol al echipei AS Roma a plecat cu coada intre picioare. Mai mult, Gianini nu va primi nici diferenta de la contractul de munca. El a semnat o clauza soc, care i-a absolvit pe argeseni de toate obligatiile: daca nu obtine licenta de jucator profesionist in Romania, contractul cu FC Arges poate fi reziliat unilateral!

Aventura lui Giuseppe Gianini in Romania s-a incheiat prost. Italianul, in care urmasii lui Dobrin si-au pus sperante pentru o evolutie buna in Liga 1, a dezamagit. "Eu i-am dat credit total. Din pacate, italianul nu a avut rezultatele scontate. Nu stiu care au fost motivele. A trebuit sa ne despartim" - spune Cornel Penescu, patronul FC Arges. Divortul a fost unul cu cantec, nici in acest moment nefiind stins litigiul dintre FC Arges si Gianini.

NOVICELE. A avut promisi 300.000 de euro pe sezon. Asta daca reusea sa duca pe FC Arges in primele sase pozitii in clasament. "Giuseppe a incasat la semnarea contractului 40.000 de euro. Apoi l-am platit corect, mai avea de primit doar 70.000 de euro" - explica Penescu raportul financiar al clubului cu Gianini. Demis de FC Arges, antrenorul a cerut diferenta de bani pana la 30 iunie 2007, data incetarii contractului. "In prezent ne judecam cu Gianini. Mi-a demonstrat ca nu are caracter. El trebuia sa plece singur in momentul in care a vazut ca nu are rezultate. Chiar si asa nu va primii banii care ii vrea. In contractul cu noi, la capitolul DURATA, Giuseppe are trecuta urmatoarea clauza: obtinerea din partea FRF a licentei de jucator profesionist. Apoi, la capitolul 8, INCETAREA, el are o alta clauza care il defavorizeaza: prin reziliere de catre club daca antrenorul nu detine licenta de antrenor in conformitate cu cerintele regulamentelor sportive sau daca sportivul nu obtine licenta de jucator profesionist ori aceste licente sunt retrase sau inceteaza. Asadar, Gianini nu a reusit sa obtina dreptul de a juca in Romania" - spune Cornel Penescu. Petronul lui FC Arges recunoaste ca Gianini a fost la un pas de a intra pe teren, in calitate de jucator: "In etapa a treia mi-a spus ca ar vrea sa joace. Nu i-am zis nimic. Daca ar fi facut acest lucru, atunci nu aveam cum sa ma mai eschivez cu acesti bani! Oricum, Gianini a demonstrat ce om este prin ce a facut recent in Italia. Am inteles ca s-a dus la Foggia sau la San Benedecto, pe unde antrenase el, si l-a batut pe patronul echipei. Cica avea sa-i mai dea niste bani. Ma bucur ca am scapat de el".

RECORD. Panagiotis Giannopoulos este un alt fotbalist venit in "Trivale" in "era Gianini". A plecat o data cu sosirea lui Dorinel Munteanu. Venise la Pitesti de la Panionios Atena, echipa la care era capitan! Un apropiat al grecului, din Pitesti, explica motivul pentru care acesta a fost scos de Munteanu din lotul pentru retur: "Tzakis era un super baiat. Si era si linistit. Avea un singur defect, femeile. Stiu sigur ca in prima saptamana a dibuit 16 fete din Pitesti. Nu avea timp sa doarma, se ducea obosit la antrenamente si la joc. Asta l-a costat". Oficialii lui FC Arges nu au dorit sa comenteze motivul pentru care lui Giannopoulos i-a fost reziliat contractul de jucator.

×
Subiecte în articol: sport argeş gianini