x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie 3 trucuri ca să înveți engleza în timp record

3 trucuri ca să înveți engleza în timp record

16 Oct 2020   •   15:49
3 trucuri ca să înveți engleza în timp record

Ca să ai acces la o educație mai bună sau la un job mai bine plătit, este necesar să vorbești fluent o limbă străină, iar în zilele noastre engleza este baza - limba în care se predă în cele mai bune școli și care se vorbește în cele mai bune companii. În aceste condiții, conștientizezi cât este de important să înveți cât mai repede și cât mai bine engleza. Ca adult, cel mai probabil ai deja cunoștințele de bază din școală, dar este esențial să înțelegi și să te exprimi sută la sută corect, iar în acest sens cea mai sigură și mai rapidă metodă de a aprofunda și perfecționa ceea ce cunoști deja este să mergi la cursuri susținute de profesioniști. Aceștia te vor ajuta și îți vor da niște direcții clare în privința metodelor pe care trebuie să le aplici și individual, care te vor duce mai repede acolo unde îți dorești.

 

Fie că ești adult sau încă la școală, există mai multe trucuri care te pot ajuta să înveți engleza sau să o aprofundezi în timp record. Dintr-o listă vastă de recomandări, noi am selectat câteva metode pe care le considerăm mai eficiente și, în același timp, facile, pe care le poți aplica în viața de zi cu zi sau cărora trebuie să le acorzi un pic din timpul tău.

 

Iată care sunt acestea:

 

  1. Citește în limba engleză

 

Cititul este un exercițiu extraordinar, care te va ajuta decisiv în atingerea scopului tău. În funcție de nivelul de cunoștințe, apelează la lecturi diferite. Dacă ești la nivel de începător, mai întâi ia-ți un dicționar și învață cuvinte uzuale. Apoi treci la reviste sau cărți pentru copii. Acestea folosesc, de regulă, cuvinte de bază, fraze simple și vei înțelege în mare parte tot ce citești. Apelează la dicționar dacă un cuvânt îți este necunoscut. Este esențial să înveți bine sensul cuvintelor și să nu mergi pe presupuneri. Când ajungi la un nivel satisfăcător de înțelegere, treci la cărți. Îți vor îmbogăți vocabularul și te vor ajuta să construiești fraze și să te exprimi fluent.

 

  1. Uită-te la filme în engleză

 

Este un exercițiu plăcut, care te va ajuta mult la pronunție și la îmbogățirea vocabularului. Evident, unele cuvinte îți vor fi necunoscute, dar le vei putea deduce sensul din context. Caută ulterior cuvintele pe care nu le cunoști în dicționar. Și mai bine ar fi dacă ai seta subtitrarea în limba exgleză, pentru că vei vedea și cum se scrie ceea ce auzi.

 

  1. Conversează în limba engleză

 

Poartă conversații, pe cât posibil zilnice, cu cei care vorbesc mai bine decât tine engleza. Cu toții avem ori în familie, ori în cercul de prieteni și cunoștințe persoane care se descurcă foarte bine în această limbă. De asemenea, îți poți face online prieteni din țări în care se vorbește limba engleză sau poate ai deja la job colegi străini. Încearcă să porți cu ei conversații care să meargă dincolo de problemele curente care țin de muncă.

 

Acestea sunt metodele cele mai la îndemână prin care poți să înveți bine și repede limba engleză.

 

Foto: Pexels

 

 

×