x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie 5.000 de locuri la Universitatea Politehnică București. Etape și criterii de admitere

5.000 de locuri la Universitatea Politehnică București. Etape și criterii de admitere

17 Iun 2020   •   16:18
5.000 de locuri la Universitatea Politehnică București. Etape și criterii de admitere

Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB) scoate la concurs peste 5.000 de locuri pentru admitere în anul I la studii de licenţă. 

Vor fi organizate două etape, una de pre-admitere și cealaltă de admitere, ultima având loc după cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. 
Întrucât examenul de admitere nu s-a putut desfășura în mod tradițional, din cauza pandemiei de coronavirus, evaluarea se va face pe baza documentelor depuse de candidați, în două etape, exclusiv online, pe platforma UPB. 

Etapa de pre-admitere

Se desfășoară până la 22 iunie, timp în care de depun dosarele. În această față sunt analizate rezultatele candidaților din clasele IX-XI de liceu, la materiile de examen, respectiv matematică, chimie, informatică, fizică, economie, etc. 

Candidații sunt evaluați în funcție de merii, cunoașterea unei limbi străine, participarea la concursuri profesionale, recomandare din partea cadrelor didactice, voluntariat, etc.

Informațiile se găsesc pe site-ul facultății. 

În prima etapă sunt scoase la concurs între 20 şi 80% dintre locurile pe care facultăţile UPB le au repartizate în acest an.

Elevii acceptați în această față vor fi admiși doar după promovarea examenului de Bacalaureat.

Etapa de admitere

Va începe în data de 5 iulie.

Evaluarea candidaților se face pe baza rezultatelor la Bacalaureat, la materiile de examen, respectiv matematică, chimie, informatică, fizică, economie, etc. 

Etapa se încheie după sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat.
 

×
Subiecte în articol: upb politehnica admitere