x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie 80 de organizații ale societății civile susțin educația privind identitatea de gen

80 de organizații ale societății civile susțin educația privind identitatea de gen

18 Iun 2020   •   17:48
80 de organizații ale societății civile susțin educația privind identitatea de gen
Sursa foto: Wavebreakmedia Ltd/Getty Images/Wavebreak Media

80 de organizații ale societății civile îi cer președintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea privind interzicerea educației despre identitatea de gen.

Organizațiile susțin educația privind identitatea de gen și îi cer șefului statului să intervină pentru a opri „derapajul grav la adresa principiilor constituţionale, autonomiei universitare şi drepturilor fundamentale ale omului”.

Acestea vor ca legea să nu promulgată, ci să fie trimisă în procedură de reexaminare în Parlament.

Demersul societății civile este susținută și de persoane publice, precum artistul Emil Rengle și regizorul Alexandru Solomon.

De asemenea, o petiție online lansată de MozaiQ a adunat în doar două zile peste 40.000 de semnatari.

„Legea adoptată de Parlament are vicii profunde de constituționalitate și scoate în afara legii toate cadrele didactice, consilierii școlari, cadrele universitare, medicii, asistenții sociali, organizațiile neguvernamentale, formatorii profesionali din cadrul instituțiilor de stat care discută despre identitate de gen și persoane transgender”, a declarat Teodora Roseti, directoarea executivă a Asociației ACCEPT.

Potrivit acesteia, oportunitatea unei asemenea inițiative legislative trebuie examinată și prin prisma impactului său social asupra persoanelor transgender.

Acestea se confruntă cu rate alarmante de hărțuire, violență și ideație suicidală provocate de contextul social discriminatoriu și absența educației pe tema identității de gen și a egalității de gen în general.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: identitate de gen educatie