x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie A doua zi de Evaluare Națională. Elevii de clasa a V-a susțin proba la Matematică

A doua zi de Evaluare Națională. Elevii de clasa a V-a susțin proba la Matematică

13 Mai 2021   •   09:16
A doua zi de Evaluare Națională. Elevii de clasa a V-a susțin proba la Matematică

Elevii claselor a VI-a susţin, astăzi, proba la Matematică şi Știinţele Naturii din cadrul Evaluării Naţionale. Vor participa peste 181.000 de elevi înscrişi în clasa a VI-a la începutul anului şcolar. Miercuri au avut proba la Limbă şi comunicare.

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a / EN IV) - Limba română (18 mai), Matematică (19 mai) şi Limba maternă (20 mai).

Probele scrise la Limba română şi Limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a (EN II) sunt programate pe 25 mai. Testele de citire vor fi susţinute pe 26 mai. Proba de Matematică va avea loc pe 27 mai, iar proba de Limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura pe 28 mai.

Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin evaluările sunt cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit.

Durata alocată rezolvării  este de 30 de minute pentru fiecare test la clasa a II-a și de 60 de minute pentru fiecare test la clasa a IV-a şi la clasa a VI-a.

Acesteaunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ de către cadrele didactice din unitatea respectivă în cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.
Rezultatele individuale obţinute nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.
 

×
Subiecte în articol: evaluare nationala