x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Anisie: Cel mai probabil de marți se suspendă cursurile față în față în Capitală

Anisie: Cel mai probabil de marți se suspendă cursurile față în față în Capitală

18 Oct 2020   •   16:38
Anisie: Cel mai probabil de marți se suspendă cursurile față în față în Capitală

Cursurile față în față în Capitală vor fi suspendate cel mai probabil de marți, spune ministrul Educaţiei Monica Anisie.

Întrebată, duminică, la Digi24, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat o rată a infectărilor cu noul coronavirus, în ultimele 14 zile, în Bucureşti, de 3,02, ce urmează, Anisie a spus că decizia de suspendare a cursurilor trebuie luată de Comitetul Municipiului pentru Situații de Urgență București.

Luni, activitatea în şcoli şi grădiniţe se va desfăşura în scenariul 2, hibrid.

Întrebată de ce nu se ia decizia acum, ministrul Educaţiei a spus că DSP are la dispoziție 24 de ore să comunice comitetului rata incidenței cumulate, iar prefectul trebuie să convoace acest comitet.

Monica Anisie le transmite părinților că am mai trecut printr-o astfel de situație și există deja localități care se află în scenariul roșu: „Guvernul a emis o ordonanță de urgență pentru ca părinții să poată să rămână acasă dacă se trece în alt scenariu. Exact cum a fost și în perioada stării de urgență”.

În ceea ce privește tabletele pentru elevi, Anisie a spus că acestea au fost livrate în București.

„Țin să menționez că la nivelul municipiului București, MEC a transmis aceste tablete încă din 25 septembrie către Inspectoratul Școlar al municipiului București, de acolo au fost distribuite abia săptămâna trecută. Am deblocat situația, inspectorii școlari mi-au transmis că tabletele au fost distribuite”, a afirmat ministrul.

Întrebată dacă au școlile din Capitală tablete dacă se intră în scenariul roșu, Monica Anisie a răspuns: „Copiii care au solicitat aceste tablete în aprilie – martie, atunci când noi am intrat în stare de urgență, da”.

Conform ministrului, în București au fost livrate 8.057 de tablete.

„Cel mai probabil de marți vor fi suspendate cursurile față în față, activitățile didactice vor continua online”, a declarat ministrul Educației.

(sursa: Mediafax)

×