x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Asociaţia Şcolilor Particulare îi cere prefectului Capitalei, să redeschidă şcolile şi grădiniţele

Asociaţia Şcolilor Particulare îi cere prefectului Capitalei, să redeschidă şcolile şi grădiniţele

27 Oct 2020   •   09:48
Asociaţia Şcolilor Particulare îi cere prefectului Capitalei, să redeschidă şcolile şi grădiniţele

Asociaţia Şcolilor Particulare cere noului prefect al Capitalei să redeschidă şcolile şi grădiniţele. Incidenţa cazurilor de îmbolnăvire a elevilor pe durata cursurilor faţă în faţă e una redusă, este argumentul principal adus de reprezentanții asociației.

Calitatea actului educaţional scade direct proporţional cu vârsta elevilor cât timp ei sunt în scenariul online, spune preşedintele asociaţiei, Christian Comşa.

Reprezentanţii organizației citează şi un studiu OMS în care se susţine că închiderea unităţilor şcolare afectează educaţia, sănătatea şi dezvoltarea copiiilor, scrie Mediafax

În scenariul online, capacitatea copilului de a învăţa este afectată. În plus, rata de abandon şcolar este în creştere şi pot fi observate efecte negative asupra sănătăţii mintale a celor mici, a mai avertizat OMS.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis, în 19 octombrie, că unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul online, în scenariul roșu, pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 20 octombrie.

 

×
Subiecte în articol: asociatie redeschidere gradinite