x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Au început simulările pentru Evaluarea Națională

Au început simulările pentru Evaluarea Națională

29 Mar 2021   •   08:42
Au început simulările pentru Evaluarea Națională

Prima probă, la Limba şi literatura română ,din cadrul simulării Evaluării Naţionale a început astăzi pentru elevii claselor a VIII-a.  Marţi se va desfășura proba la Matematică. Elevii care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine simularea probei la Limba şi literatura maternă pe 31 martie.

Școlarii din unităţile de învăţământ aflate în localităţile carantinate vor susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.
Cei care învață în alte localități, se vor putea deplasa la unităţile de învăţământ din afara zonei carantinate, pentru a participa la simularea examenelor naţionale.

"Având în vedere faptul că în perioada 22 - 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, menţionăm că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate", se arată în document.

×
Subiecte în articol: evaluare nationala