x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Balerina care își continuă visul la Roma, cu o bursă

Balerina care își continuă visul la Roma, cu o bursă

06 Mai 2021   •   13:39
Balerina care își continuă visul la Roma, cu o bursă

Talentul Mariei a fost descoperit, în urma cu 14 ani, atunci pășea pentru prima dată la Clubul de Excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Atrasă de artă, a găsit aici spațiul în care și-a putut dezvolta potențialul.

Anul acesta a primit provocarea vieții ei, să participe, timp de un an, la cursurile celei mai importante școli de dans contemporan din capitala Italiei, Asociația Italiană de Dans.

”În urmă cu două luni, în februarie, am participat la un workshop și am câștigat o bursă, cu școlarizarea plătită integral, la un curs de perfecționare profesională de dans contemporan în Roma, pentru anul viitor. Reprezintă o oportunitate enormă pentru a mă dezvolta, pentru a ieși în lume, să îmi îndeplinesc visul, să dansez pe marile scene ale lumii”, a declarat Maria Rogojan.

Un vis pentru care a meritat să lupte, să își dezvolte talentul și să devină cea mai bună versiune a ei.

Pasionată dintotdeauna de balet, ea și-a descoperit, la Clubul de Excelență, și altă vocație, pictura, dar, în aceeași măsură îi place și engleza. În timpul liber ea compune poezii în limbile română, engleză și franceză și scrie esee pe diverse teme. Recent a început să compună scurte coregrafii clasice și contemporane.

De peste 30 de ani Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României se implică în sprijinirea și susținerea tinerilor talentați. Maria este unul dintre copiii de aur ai Fundației Dan Voiculescu.

 

 

 

×