x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Banca Centrală a Coreei de Sud vrea să dezvolte o criptomonedă

Banca Centrală a Coreei de Sud vrea să dezvolte o criptomonedă

24 Mai 2021   •   10:34
Banca Centrală a Coreei de Sud vrea să dezvolte o criptomonedă

Banca Centrală a Coreei de Sud (BOK) a anunţat că vrea să dezvolte o platformă digitală pilot pentru crearea unei criptomonede, scrie Reuters. BOK se va alătura, astfel, altor instituții financiare care vor să creeze o monedă digitală bancară centrală (CBDC).

Programul pilot se va desfăşura în intervalul august - decembrie 2021 şi ar putea fi extins şi în 2022.

Aceasta va iniția o licitație pentru analizarea soluțiilor necesare pentru lansarea proiectului. Decizia vine ca urmare a extinderii tranzacţiilor în monede digitale. Platforma va include simulări ale băncilor comerciale şi se va încerca plata cu telefoanele mobile, transferarea de fonduri şi realizarea de depozite bancare.

Monedele digitale bancare centrale (CBDC) vor permite efectuarea de plăţi prin internet, poate și offline, care vor concura cu actualele metode de plată electronice, cum sunt portofelele digitale, băncile online și criptomonedele. 

Mai multe bănci centrale, precum cele ale Suediei, Regatului Unit, Chineii, vor să dezvolte criptomonede pentru a-și moderniza sistemele financiare din cauza scăderii folosirii numerarului și pentru a accelera plăţile interne şi externe.

"Ponderea tranzacţiilor în numerar scade semnificativ. Măsurile pe care le luăm acum vizează pregătirea pentru schimbările din sistemul de plată, care se modifică rapid", a afirmat un purtător de cuvânt al BOK.

Totodată, Banca Reglementelor Internaţionale (BIS) a publicat un studiu care arată că băncile centrale, care reprezntă o cincime din populaţia globului, vor emite propriile monede digitale în următorii trei ani.
Banca Angliei (BoE) şi Trezoreria britanică au anunţat înfiinţarea unui grup operativ pentru a explora posibilitatea dezvoltări unei monede digitale, denumite "Britcoin". Însă autoritățile au precizat însă că nu va exista o versiune digiitală a lirei sterline care să înlocuiască numerarul ori conturile bancare.
 

×