x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Banca Mondială împrumută România cu 100 de milioane de euro pentru renovarea unor școli

Banca Mondială împrumută România cu 100 de milioane de euro pentru renovarea unor școli

30 Apr 2021   •   13:33
Banca Mondială împrumută România cu 100 de milioane de euro pentru renovarea unor școli

Banca Mondială va acorda un împrumut de 100 de milioane de euro pentru renovarea a 55 de școli, astfel încât acestea să respecte standardele de siguranţă, rezilienţă, incluziune, sustenabilitate şi infrastructură digitală. Proiectul va fi implementat de Ministerul Educaţiei.

Vor fi reabilitate 100 de clădiri, care aparțin celor 55 de școli.

"Un copil născut în România se aşteaptă să îşi atingă doar 58% din productivitatea totală pe care ar putea-o atinge dacă ar avea acces la servicii mai bune de educaţie şi sănătate. În plus, cercetările demonstrează cum calitatea infrastructurii educaţionale afectează în mod direct nivelul de performanţă al elevilor. Îmbunătăţiri în calitatea acestei infrastructuri vor ajuta în mod direct elevii de astăzi, iar, in viitor, vor aduce beneficii întregii ţări", a declarat Tatiana Proskuryakova, director pentru Romînia al Băncii Mondiale.

Proiectul va sprijini municipalităţile pentru a investi în infrastructura educaţională, noi oportunităţi de a investi în rezilienţă în faţa dezastrelor şi a schimbărilor climatice, prin investiţii în şcoli sigure ce pot oferi adăpost de urgenţă în cazul dezastrelor.

România este una dintre ţările UE expuse cutremurelor. Peste 1.000 de şcoli din ţară sunt expuse unui risc ridicat de deteriorare sau colaps în cazul unui cutremur sau nu îndeplinesc standardele moderne de incendiu, sanitizare sau cerinţele privind calitatea aerului.
 

×
Subiecte în articol: Banca Mondiala