x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ce le-a transmis Klaus Iohannis studenților la deschiderea anului universitar

Ce le-a transmis Klaus Iohannis studenților la deschiderea anului universitar

01 Oct 2020   •   11:25
Ce le-a transmis Klaus Iohannis studenților la deschiderea anului universitar

Președintele Klaus Iohannis a paticipat la deschiderea anului de învățământ la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) "I. L. Caragiale". El a declarat că acesta va fi cel mai dificil pentru studenți, după Revoluția din decembrie 1989, din cauza pandemiei de coronavirus. 

"Astăzi, marcăm începutul unui nou an universitar, acesta fiind, fără îndoială, cel mai dificil an universitar din 1989 încoace. Regulile de distanţare socială necesare în contextul crizei sanitare provocate de pandemia de COVID-19 îngreunează un proces educaţional în care mentoratul are un rol central. Sunt totuşi convins că veţi găsi modalităţile cele mai bune de a asigura atât calitatea actului educaţional, cât şi protejarea comunităţii academice de riscul contaminării cu noul coronavirus", a spus șeful statului.

Sălile de spectacol au fost închise mult timp iar măsurile sanitare nu vor permite, deocamdată, revenirea la normalitate.

"Există o legătură indisolubilă între artele spectacolului şi public. Apreciez în mod deosebit sacrificiul pe care îl face comunitatea artistică pentru a contribui la siguranţa întregii societăţi. În acelaşi timp, sunt conştient că există o nevoie reală de sprijin pentru instituţiile de cultură, actori, regizori, cineaşti şi creatori de conţinut media şi tocmai de aceea mă aflu într-un dialog constant cu autorităţile guvernamentale responsabile pentru a găsi soluţii adecvate acestui segment profund afectat de pandemie.
Împreună, Guvern, alte autorităţi, creatori din toate domeniile artelor şi industriilor culturale şi, nu în ultimul rând, mediul academic, aveţi responsabilitatea de a gândi şi a relansa domeniul cultural. Vom avea de remediat nu doar daunele provocate de pandemie, ci şi unele decalaje de ordin sistemic, care au făcut ca în România consumul cultural să fie, în ultimul deceniu, cu mult sub media Uniunii Europene", a precizat acesta.

El a mai spus că arta este importantă pentru construirea unei țări educate și a acordat Ordinul Meritul pentru Învăţământ, în grad de Comandor, UNATC, la 70 de ani de la înființarea sa. 

 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis unatc an universitar