x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu nu exclude posibilitatea ca elevul eliminat de la Ev. Națională să susțină proba

Cîmpeanu nu exclude posibilitatea ca elevul eliminat de la Ev. Națională să susțină proba

23 Iun 2021   •   21:55
Cîmpeanu nu exclude posibilitatea ca elevul eliminat de la Ev. Națională să susțină proba
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu exclude posibilitatea ca elevul cu cerințe educaționale speciale, eliminat de la proba de limba română a Evaluării Naționale, să poată repeta proba. O comisie analizează situația.

Întrebat despre situația elevului cu cerințe educaționale speciale, eliminat de la proba de limba română, pentru că a uitat să predea telefonul, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că acesta va putea susține proba de matematică, de joi, iar o comisie analizează situația întâmplată la proba de limba română, de luni.

„Sigur poate să dea proba de matematică mâine (joi – n.r.). În același timp, sunt trist, este regretabil, dar regulile trebuie să fie respectate. Vom vedea... în măsura în care comisia pe care am întrunit-o pentru analiza acestei situații va găsi o posibilitate legală, se va da șansa și prezentării din nou în examenul de limba română”, a spus Sorin Cîmpeanu, la TVR.

Ministrul a spus că sunt 2.136 de elevi de clasa a opta înscriși în școlile speciale. Lor și se adaugă alți 4.000 de elevi cu cerințe educaționale speciale înscriși în învățământul de masă. Aceștia nu sunt obligați să susțină examenul de evaluare națională, ci o fac la cerere.

„Acest copil (cel eliminat – n.r.) a făcut cerere în mod expres pentru a susține examenul, deci și-a dorit să susțină examenul, deși ar fi putut să nu îl susțină, pentru că legea asta spune. Nu sunt obligați, dar dacă fac cerere îl pot susține. Este această situație: dacă ai făcut cerere să îl susții, respecți și regulile”, a mai spus ministrul Educației.

Elevului eliminat de la proba de Limba română a Evaluării Naționale i-a sunat telefonul în sala de examen.

94% dintre elevii înscriși s-au prezentat la examen.

×